Urmărește dezbaterea live

Virgil Musta, despre necesitatea unei a treia doze de vaccin: cred că va fi necesară în momentul în care apar tulpini noi

Virgil Musta
Medicul Virgil Musta a explicat de ce ar putea fi necesară o a treia doză de vaccin împotriva COVID-19. 

Medicul Virgil Musta a explicat că ar putea fi necesară o a treia doză de vaccin împotriva Covid-19, în situația în care nu s-ar vaccina suficientă populație în timp util pentru a se crea imunitatea de turmă și ar apărea tulpini noi.

"Cred că a treia doză va fi necesară în momentul care în care apar tulpinii noi și este important să ne vaccinăm ca să scădem riscul de apariție a lor. Dacă nu reușim să vaccinăm un număr mare de populație într-un timp scurt, va trebui să facem acest vaccin între 6 și 12 luni de la cea de-a două doză. A treia imunizare crește și prelungește protecția în această infecție, spun studiile.Cred că se va stabili dacă se face a treia imunizare în momentul în care numărul de cazuri va crește din nou alarmant", a spus medicul.

În ceea ce privește apariția unui al patrulea val pandemic, în această toamnă, medicul spune că depinde de comportamentul populației.

"Eu am speranța că nu apare. Totul depinde de noi, dacă suntem precauți în continuare și ne vaccinăm în număr mare, puțin probabil să apară al patrulea val", a spus medicul la B1 tv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel