Vine VALUL trei de COVID-19. Andreea Moldovan: Ar trebui să ne dea de gândit! Vizează copiii

Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a vorbit, duminică, 21 februarie, despre valul trei de coronavirus în România. 

"Vorbim acum de tulpina din Marea Britanie. S-ar putea ca peste o perioadă să vorbim și de tulpina din Africa de Sud, pentru că încep deja să fie raportări de prezența acestei tulpini. Tulpina din Marea Britanie are câteva particularități, în principiu, e cea care vizează copiii, are o rată mai mare de contagiozitate la această categorie, deci automat avem deja inclusă grija din punctul acesta de vedere.

Ministerul Sănătății are un plan de rezervă

De asemenea, rapiditatea cu care ea se extinde în toate celelalte țări ar trebui să ne dea de gândit! Da, avem plan de rezervă pentru această creștere, pentru că ne gândim că e foarte posibil să ajungă și la noi un val 3, drept pentru care suntem în discuții în perioada aceasta și cred că vom definitiva un prim pas mare săptămâna viitoare, în ceea ce privește reorganizarea secțiilor și spitalelor COVID și non-COVID, pentru că trebuie să ne adaptăm.", a declarat Andreea Moldovan, în direct la Digi24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel