Veste URIAȘĂ! Apare vaccinul anti-CANCER, bazat pe "formula COVID-19"

Cancerul
Oamenii de știință din spatele vaccinului COVID-19 spun că următoarea țintă este cancerul. 

Cercetătorul care a livrat primul vaccin COVID-19 în lume spune că oamenii pot fi siguri că eficiența lui, iar tehnologia din spatele acestuia va fi folosită în curând pentru a combate un alt flagel mondial - cancerul.

Ozlem Tureci, care a fondat compania germană BioNTech împreună cu soțul ei, lucra la o modalitate prin care să valorifice sistemul imunitar al organismului, pentru a combate unele tumori, atunci când a aflat anul trecut despre un virus necunoscut care infectează oameni din China.

La micul dejun, cuplul a decis să aplice tehnologia pe care o cercetaseră timp de două decenii noii amenințări, numind efortul „Project Lightspeed”.

În termen de 11 luni, Marea Britanie a autorizat vaccinul ARNm BioNTech dezvoltat împreună cu gigantul farmaceutic american Pfizer, urmată, o săptămână mai târziu, de Statele Unite. Zeci de milioane de oameni din întreaga lume au primit vaccinul din decembrie 2020.

"Merită să iei decizii îndrăznețe și să ai încredere că, alături de o echipă extraordinară, vei putea rezolva orice problemă și obstacol.", a declarat Tureci pentru Associated Press.

Tureci și colegii ei au primit ei înșiși vaccinul BioNTech.

„Da, am fost vaccinați.”, a spus ea pentru AP.

Pe măsură ce profilul BioNTech a crescut în timpul pandemiei, la fel și valoarea sa, fondurile strânse pot fi folosite de companie pentru a-și îndeplini obiectivul inițial - de a dezvolta un nou instrument împotriva cancerului.

Vaccinurile făcute de BioNTech-Pfizer și Moderna utilizează ARN messenger sau ARNm care să determine fabricarea de proteine necesare să atace un anumit virus. Același principiu poate fi aplicat sistemului imunitar, în cazul tumorilor. 

„Avem mai multe vaccinuri diferite împotriva cancerului pe bază de ARNm.”, a spus Tureci, care este medicul șef al BioNTech.

Întrebat când ar putea fi disponibilă o astfel de terapie, Tureci a spus că „este foarte greu de prezis. Dar ne așteptăm ca, în doar câțiva ani, să avem vaccinurile (împotriva) cancerului.”, scrie sfchronicle

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

AVC: Trei factori de risc majori. Doi provoacă AVC sever

Crossuri externe

pixel