Generația Z și tinerii Millennials...
În testele de laborator, o populație de celule nervoase din apropierea bazei creierului - neuronii RFRP - devine activă în situații de stres și suprimă sistemul reproductiv.
”Am folosit tehnici transgenice de ultimă oră pentru a arăta că, atunci când activitatea celulelor RFRP este crescută, hormonii de reproducere sunt suprimați - într-un mod similar cu ceea ce se întâmplă în timpul stresului sau în timpul expunerii la hormonul de stres cortizol”, susține cercetătorul Greg Andersen de la Universitatea Otago, Noua Zeelandă.
Potrivit acestuia, studiul demonstrează că ”neuronii RFRP sunt într-adevăr veriga lipsă dintre stres și infertilitate. Ei devin activi în situații stresante - poate prin simțirea nivelurilor crescânde de cortizol - și apoi suprimă sistemul reproductive”, conform unui comunicat al universității citate.
Acesta va încerca să vadă dacă poate fi depășită infertilitatea indusă de stres folosind medicamente care blochează acțiunile neuronilor RFRP. Pentru acele femei care se luptă cu infertilitatea, medicamentele care blochează acțiunile neuronilor RFRP se pot dovedi a fi o terapie nouă.
Studiul, AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Persoanele asigurate beneficiază de o...
Alimentația în sezonul rece poate fi...