Vârsta: cum își pune amprenta asupra medicamentelor pe care le luăm

Bătrânețe    FOTO: pexels.com
Medicamente luate de o persoană la o vârstă sunt periculoase la o altă vârstă, se arată pe blogurile platfomei medicale americane webmd.com.

Vârstă, medicamente. „Vârsta noastră afectează modul în care arătăm, gândim și acționăm - schimbă și modul în care răspundem la medicamente", așa începe Frieda Wiley, licențiată în Farmacie și jurnalist medical, un material pe blogurile webmd.com.

Aceasta subliniază că, în primii ani de viață, unele pastile pot interfera cu dezvoltarea normală a organismului. Dă exemplul corticosteroizilor folosiți pentru multiple afecțiuni și care sunt prescriși copiilor în creștere pentru perioade lungi de timp când sunt absolut necesari. Mai amintește că anumite creme și geluri ar fi vine să fie aplicate pe pielea bebelușului întrucât sistemul imunitar al acestuia nu e suficient de puternic ca să prevină ca anumite medicamente să nu se strecoare în sânge.

Vârstă, medicamente: factorii ce-și spun cuvântul

Înaintarea în vârstă schimbă modul în care organismul procesează medicamentele. Iar asta depinde și de: masa musculară, cantitatea de grăsime corporală, activitatea hepatică și funcția renală afectează modul în care corpul răspunde la diferite medicamente.

„Chiar dacă mențineți o greutate sănătoasă pe tot parcursul vieții, grăsimile corporale cresc odată cu vârsta. Mai multe grăsimi corporale pot afecta cât timp mai rămân câteva medicamente în țesuturile voastre, astfel încât corpul dumneavoastră poate să aibă nevoie de mai mult timp pentru a scăpa de medicament", mai notează Frieda.

La fel și cu medicamentele pentru ten. Cu vârsta, pielea devine mai subțire, iar corpul poate absorbi nivele mai ridicate de ingrediente active din creme, geluri și loțiuni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală
alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel