Vaccinul rusesc anti COVID - Sputnik V - are și el eficiență de peste 90%. Ministerul Sănătății din Rusia
09 noi 2020, 20:49

Vaccinul rusesc Sputnik contra COVID-19. Foto: sputnikvaccine.com
Imediat după ce Pfizer și BioNTech au anunțat că din primele date vaccinul lor anti COVID are eficiență de peste 90%, autoritățile din Rusia spun că și vaccinul lor – Sputnik V – e la fel de bun. Rușii au făcut un site cu informații în 8 limbi străine pentru vaccinul lor. 

Vaccinul Sputnik V, dezvoltat de cercetătorii de la Institutul Gamaleya pentru Microbiologie și Epidemiologie din Rusia împotriva maladiei COVID-19, are o eficiență de peste 90%, a anunțat un reprezentant al Ministerului Sănătății din această țară, citând date obținute în urma unor vaccinări publice și care nu provin dintr-un studiu clinic aflat în plină desfășurare.

Declarația a fost făcută imediat după ce grupurile farmaceutice Pfizer Inc. și BioNTech au anunțat că vaccinul lor experimental contra COVID-19 are o eficiență de peste 90%.

„Ne ocupăm de monitorizarea eficienței vaccinului Sputnik V în rândul cetățenilor care l-au primit în cadrul programului de vaccinare în masă”, a declarat Oksana Drapkina, directoarea institutului de cercetări medicale din cadrul Ministerului Sănătății.

„În baza observațiilor noastre, eficiența sa este la rândul ei tot de peste 90%. Apariția pe piață a unui alt vaccin eficient reprezintă o veste bună pentru toată lumea”, a adăugat Oksana Drapkina, conform Agerpres. 

Rusia aprovizionează deja piața internă cu acest vaccin, în pofida faptului că studiile clinice de fază 3 nu au fost încă finalizate.

Luni, Alexander Gintsburg, directorul Institutului Gamaleya din Moscova, care a creat vaccinul Sputnik V, a salutat anunțul făcut de grupul american Pfizer.

„În viitorul apropiat, ne așteptăm să publicăm rezultatele interimare ale studiului post-înregistrare pentru vaccinul Sputnik V, așa-numitele studii de fază 3. Sunt sigur că nivelul său de eficiență va fi la rândul său ridicat”, a adăugat el.

Rusia se pregătește să publice rezultatele preliminare ale unui studiu clinic de amploare, de fază 3, în această lună. Vaccinul Sputnik V este testat pe un eșantion de 40.000 de persoane la Moscova. Mai mult, pentru vaccinul rusesc a fost creat un site special – SputnikVaccine.com -, cu informații accesibile în 8 limbi străine, iar de astăzi a început o amplă campanie media. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?