Vaccinul COVID-19, teste clinice pe femeile gravide
22 feb, 19:07
Pfizer BioNtech este pe cale să înceapă testarea clinică a serului pe femeile însărcinate. 
COVID-19 la gravide. Când e momentul PERFECT să se vaccineze, FOTO pexels

Primele participante americane la studiu clinic la scară largă pentru a testa siguranța și eficacitatea vaccinului Pfizer împotriva COVID-19 la femeile gravide și-au primit dozele, a anunțat compania.
Scopul este de a înscrie aproximativ 4.000 de femei însărcinate în procesul mondial, despre care compania crede că va fi finalizat până în ianuarie 2023, a raportat CBS News.
Fără vaccinare, cercetările sugerează că femeile însărcinate se confruntă cu un risc mai mare de spitalizare și deces din cauza COVID-19. Un studiu publicat în ianuarie a dezvăluit o rată a mortalității COVID-19 în rândul femeilor însărcinate, care a fost de 13 ori mai mare decât cea a altor pacienți în vârstă similară, a raportat CBS News.
„Recomand cu tărie ca toate femeile însărcinate să fie imunizate, de la descoperirea inițială a sarcinii până la termen”, a declarat pentru CBS Bob Lahita, profesor de medicină la New York Medical College și președinte de medicină la Spitalul Universitar St. Știri recent. El a spus că "nu există dovezi că vaccinul are vreun efect asupra placentei, asupra fătului, asupra mamei. Cu excepția cazului în care aveți deja infecția COVID și sunteți gravidă, riscați să deveniți foarte foarte bolnav."
Compania Pfizer a mai spus că intenționează să înceapă studiile vaccinului la copii mai mici în următoarele luni și a început recent studiile la adolescenți. De asemenea, sunt planificate cercetări pentru evaluarea vaccinului la persoanele cu sistem imunitar slăbit, a raportat CBS News.

 


Ştiri Recomandate

Durerile de spate
EXCLUSIV
Ce ascunde un apetit mare la vârstnicii peste 60 de ani
Vaccin împotriva infecției urinare? Stadiul în care se află
ESTRADIOLUM - prospect
12 beneficii ale consumului de legume cu frunze verzi
CEFTAROLINUM FOSMIL - prospect
Farmaciștii, propunere pentru a vaccina mai multe persoane
BOSUTINIBUM - prospect
TIOTROPIUM + OLODATEROLUM - prospect
PIPERACILLINUM + TAZOBACTAMUM - prospect
TIOTROPIUM - prospect
Somnul, cât de mult ne schimbă starea de spirit


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri