Vaccinarea anti-COVID ar putea începe în aceeași zi în toate statele UE

Vaccinul produs de Pfizer și BioNTech. Foto: BioNTech
Administrarea vaccinului împotriva infecției COVID ar putea debuta pe 27 decembrie în toate state Uniunii Europene, susține conducerea Comisiei Europene.

Toate cele 27 de state ale UE ar putea începe vaccinarea împotriva COVID în aceeași zi - 27 decembrie, susține președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. ”Este un cadou de Crăciun pentru toți cetățenii", a afirmat și vicepreședintele Comisiei Europene, Margaritis Schinas.

"În sfârşit, de acum într-o săptămână, primul vaccin va fi autorizat, aşadar vaccinările vor putea începe imediat în toate statele UE. Pentru a ieși din pandemie avem nevoie de 70% din populație vaccinată. Este o sarcină imensă. Să începem, deci, cât mai curând posibil această campanie de vaccinare, împreună, în 27 decembrie, cu un debut în aceeaşi zi", a mai spus Ursula von der Leyen, potrivit Antena 3.

Oficialul a mai precizat pe Twitter că statele europene ar putea să începe vaccinarea anti-COVID încă de anul acesta dacă vaccinul Pfizer-BioNTech va primi aviz pozitiv.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel