Vaccinarea anti-COVID-19, obligatorie în Armata Americană după autorizarea completă a vaccinului Pfizer

În Armata Americană vaccinul COVID-19 este obligatoriu. Foto: US Army / Facebook
Vaccinul COVID-19 va deveni obligatoriu în armata SUA după autorizarea completă a serului produs de Pfizer și BioNTech de către Administrația americană pentru Alimente și Medicamente (FDA), a anunțat luni Pentagonul.

„Acum că vaccinul Pfizer a primit autorizația completă, ministerul va emite o directivă prin care se impune vaccinarea întregului personal angajat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby.

Administrația americană pentru Alimente și Medicamente (FDA) a oferit luni autorizația completă pentru vaccinul împotriva COVID-19 produs de compania americană Pfizer Inc în colaborare cu cea germană BioNTech SE pentru a fi folosit pentru persoane cu vârsta de peste 16 ani, fiind prima astfel de aprobare pentru un vaccin împotriva noului coronavirus.

Acest vaccin era administrat în baza unei autorizații de urgență din luna decembrie a anului trecut, perioadă de timp în care a fost administrat unui număr de peste 204 milioane de americani. Toate cele trei vaccinuri împotriva COVID-19 folosite până în prezent în SUA au primit astfel de autorizații de urgență din partea FDA pentru a putea fi utilizate.

Oficialii americani din domeniul sănătății publice speră că acest demers îi va convinge pe americanii nevaccinați că acest produs este sigur și eficient.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Dr. Doru Negru
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel