Urzicile, "focul vindecător" al BOLILOR. CEAIUL de urzici, minune pentru SFORĂIT

Foto: Pexels
De ce sunt numite urzicile "focul vindecător". Care sunt bolile pe care le tratează urzicile și ceaiul de urzici.

Primăvara este sezonul urzicilor, unele dintre cele mai bogate plante în substanţe nutritive şi antioxidanţi.

La fel ca multe alte plante, urzicile nu ar trebui să lipsească din alimentația noastră și fie că sunt cumpărate din piață sau direct din grădină, ele trebuie să fie consumate proaspete.

Deși unii o consideră o plantă banală, urzica este considerată "focul vindecător" pentru că, potrivit specialiştilor, urzicile sunt, în primul rând, o sursă excelentă de proteine, fier și minerale, motiv pentru care, consumul lor este recomandat oricui.

În plus, urzicile sunt numite "focul vindecător", pentru că odată atinsă, da senzația de înțepături sau arsură pe piele.

Urzica este o plantă medicinală foarte de benefică pentru organism. Este o sursă bogată de vitamina A, B2, C, K, acid acetic, acid formic și săruri minerale. Se găsește cu ușurință peste tot în lume, mai ales în locurile fertilizate cu gunoi de grajd. Încă din cele mai vechi timpuri, urzica este folosită în scop alimentar, în diferite preparate sau în stare uscată, în scop medicinal, pentru ceaiuri.

Potrivit Natural Society, urzica este: diuretică, astringentă, pectorală, anodină, tonică, rubefacientă, stiptică, antihelmintică, nutritivă, hermetică, antireumatică, anti-alergenică, decongestionantă, expectorantă, antispasmodică și antihistaminică, anti-litică/lipotrofică, herpetică și galactagogă.

Urzica, beneficii pentru sănătate

 

- Ajută la detoxifierea organismului

- Luptă cu anemia

- Sporește energia

- Întărește sistemul imunitar şi fortifică organismul împotriva bolilor și întărind pereţii vaselor de sânge

- Purifică sângele

- Previne sau ameliorează bolile ce țin de circulația sângelui

- Ajută în stările de imunodeficienţă, boli degenerative sau alte maladii grave, având proprietatea unică de revitalizare şi aprovizionare, ajutând organismul să facă faţă unor condiţii dificile şi furnizând multe dintre substanţele de bază necesare pentru sănătate şi vindecare. 

- Tratează bolile de inimă 

- Îmbunătățește sănătatea rinichilor, ajutând la capacitatea lor de a excreta acid uric

- Ameliorează guta

- Curăţa organismul de substanţe reziduale

- Vindecă eczemele și problemele de piele cronice

Vezi AICI mai multe beneficii ale urzicilor

Ceaiul de urzici, beneficii. Cum îl prepari ca să curețe sângele

 

Ceaiul de urzici este folosit pentru curăţarea sângelui, ca stimulent circulator şi diuretic. Totodată, ceaiul de urzici reprezintă un ajutor puternic în procesul de detoxifiere, contribuind astfel la tratarea artritei, afecţiunilor tractului urinar şi problemelor de piele. 

În plus, ceaiul de urzici consumat rece este un remediu util pentru ameliorarea arsurilor şi rănilor minore. Frunzele verzi ale plantelor se pot utiliza proaspete sau uscate.

Sforăitul poate fi diminuat cu ajutorul ceaiului de urzică. Fiind, de cele mai multe ori, cauzat de alergii, sforăitul este combătut de acțiunea antialergică a acestei plante-minune.

Ceaiul de urzică stopează căderea părului și grăbește procesul de regenerare, oferindu-i un aspect mai sănătos. 

Ceaiul de urzică nu este indicat femeilor însărcinate sau celor care alăptează. Din cauza acțiunii diuretice a acestuia, poate determina un dezechilibru electrolitic, dacă este consumat o perioadă mai lungă de timp.

Cum se prepară ceaiul de urzici?

Spălați frunzele proaspete de urzică și puneți-le la fiert în puțină apă timp de aproximativ 10 minute și ulterior, scoateţi-le cu atenție cu o spumieră, spatulă, lingură.

Dacă nu aveți frunze proaspete, puteți să-l preparați și din pliculeț sau direct din frunze uscate care se lasă la fiert în apă timp de 5 minute. Ulterior, se lasă la infuzat alte 5 minute și se strecoară compoziția.  

Pentru a-l îndulci poţi adăuga miere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel