Un vaccin bivalent, mai eficient împotiva Omicron decât primul. Om de știință: Oferă cea mai mare SPERANȚĂ

Un vaccin bivalent - Foto: Freepick @rawpixel.com
Un booster bivalent dezvoltat de Moderna, mai eficient împotiva Omicron decât vaccinul iniţial.

Compania farmaceutică Moderna a anunţat marţi că o doză booster anti-COVID-19 concepută împotriva variantei Beta de coronavirus, precum şi a variantei iniţiale de coronavirus, a generat un răspuns imunitar mai bun împotriva unui număr de variante, inclusiv împotriva variantei Omicron, relatează Reuters, citează Agerpres.

Moderna a afirmat că aceste rezultate reprezintă un semn încurajator pentru planurile companiei de a dezvolta noi vaccinuri care să vizeze două variante de COVID-19.

Dr. Jacqueline Miller, un om de ştiinţă din cadrul Moderna, a afirmat că compania nu are planuri imediate de a solicita autorizaţia pentru un vaccin bivalent, inclusiv împotriva variantei Beta. Moderna va transmite date către Administraţia SUA pentru Alimente şi Medicamente (FDA) pentru a pune bazele unui viitor vaccin candidat bivalent care să includă şi varianta Omicron.

"Oferă cea mai mare speranţă pentru o protecţie mai lungă şi mai durabilă"



Compania a afirmat că este extrem de încurajator faptul că vaccinul bivalent care vizează varianta Beta a produs o cantitate mare de anticorpi împotriva variantelor care nu au fost incluse în mod specific în vaccin.

Boosterul bivalent de 50 de micrograme, denumit de companie mRNA 1273.211, a fost testat pe 300 de persoane.

Moderna testează de asemenea o doză booster monovalentă care vizează numai varianta Omicron.

"Convingerea noastră este că vaccinul bivalent, pe baza datelor observate deja... oferă cea mai mare speranţă pentru o protecţie mai lungă şi mai durabilă", a spus dr. Jacqueline Miller.

Cum a ajuns gripa mai periculoasă ca Omicronul. Marinescu: Vom ajunge la cazuri izolate. Este întoarcerea la normalitate

 

În ultimele săptămâni spitalele s-au umplut de pacienții infectați cu gripă, viroze sau COVID-19, asta și pentru că restricțiile au fost ridicate de ceva timp, masca nu mai este purtată de aproape nimeni și oamenii se înghesuie peste tot.

Virusul gripal este extrem de agresiv, mult mai puternic comparativ cu varianta Omicron a COVID-19, iar cei mai afecaţi sunt copiii.  

"Este întoarcerea la normalitate. Infecțiile cu SARS-CoV-2 sunt în scădere și probabil că vom ajunge la cazuri izolate. Așa că ne întoarcem la cazurile de gripă  și la viroze.

Nu este un virus gripal diferit de alte sezoane, dar oamenii care sunt în vârstă și au probleme de sănătate în continuare vor avea complicații prin gripă, prin viroze și în săptămânile care urmează vor crește cazurile de gripă și de viroze și e clar că în afară de profilaxia pe care aș face-o prin vaccinare, e important să ne protejăm", a explicat medicul infecționist Adrian Marinescu, la Antena 3. 

Cite;te mai departe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel