Un renumit medicament ar putea trata cu succes și COVID-19

Medicamente
Remdesivirul medicamentos este eficient împotriva multor altor virusuri, iar unii experți sunt optimisti că acesta - sau compuși similari - pot funcționa pentru agentul patogen responsabil de COVID-19

Pe măsură ce focarul de coronavirus continuă să se răspândească în întreaga lume și tot mai multe persoane se îmbolnăvesc critic, oamenii de știință încearcă să găsească un tratament care să ajute la combaretea virusului.

Zeci de medicamente sunt în studii clinice în China - și acum în Statele Unite - pentru a trata boala, numită oficial COVID-19. Unele sunt medicamente antivirale care sunt deja utilizate pentru a viza strict alți viruși.

Experții spun că este puțin probabil ca aceste medicamente să facă mult împotriva noului coronavirus. Alte medicamente testate - cum ar fi remdesivir antiviral cu spectru larg, s-ar putea dovedi destul de eficiente, sugerează unele dovezi. Dar numai studiile clinice riguroase și controlate în curs de desfășurare vor putea confirma această posibilitate, anunță Scientifiamerican.

Focarul COVID-19 a îmbolnăvit peste 82.000 de oameni la nivel global și a ucis mai mult de 2.800 dintre ei. În prezent, nu există niciun vaccin sau tratament direct. Cele mai mult de 80 de studii clinice efectuate în China implică medicamente care au fost dezvoltate pentru a trata boli precum HIV / SIDA, malaria și Ebola.

Acești candidați includ antivirale HIV numite inhibitori de protează, care funcționează prin blocarea enzimelor pe care virusul trebuie să le reproducă și un medicament pentru malarie numit cloroquina, care nu este un antiviral, dar a arătat o oarecare eficacitate împotriva COVID-19 într-un vas de laborator. Cu toate acestea, experții spun că este puțin probabil ca medicamentele care vizează în mod special alți agenți patogeni să funcționeze suficient de bine.

„Greșeala făcută în general în aceste zile este de a crede că orice antivirus ar fi eficient împotriva coronavirusului. Desigur, acest lucru nu este adevărat ", spune Erik De Clercq, profesor de medicină la KU Leuven în Belgia, care a ajutat la descoperirea tenofovirului antivirus HIV.

De Clercq consideră că oamenii de știință ar trebui să se concentreze pe dezvoltarea compușilor personalizați pentru noul virus.

„În loc să ne grăbim să testăm toți compușii cunoscuți - ceea ce ei numesc acum„ repunerea unui compus "- avem într-adevăr nevoie de noi compuși specifici pentru coronavirus", a spus el.
Dar până când astfel de compuși pot fi dezvoltați și testați, De Clercq spune că speră că remdesivirul - un medicament experimental care a fost inițial dezvoltat pentru a trata Ebola și s-a dovedit eficient și împotriva virusurilor SARS și MERS in vitro - ar putea fi eficient.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Cel mai bun calmant natural. O singură cană din acest ceai face minuni

Crossuri externe

pixel