Un nou val al pandemiei COVID-19, în toamnă. Alexandru Rafila: nu pot să exclud niciun scenariu, nu exclud mutațiile
25 mai, 08:59

Reprezentantul României la OMS, prof dr Alexandru Rafila, spune că este posibil ca în toamnă să avem un nou val al pandemiei.

Prof dr Alexandru Rafila spune că, dacă ne uităm la ce s-a întâmplat anul trecut, când pe timpul verii au scăzut numărul de cazuri noi de COVID-19, iar toamna au crescut din nou atunci ne putem aștepta la un nou val.

„Nu pot să exclud niciun scenariu, nu exclud mutațiile. (...) Se repetă, probabil, scenariul de anul trecut, doar că cifrele sunt mult mai mici pentru că deja o parte din populație este imunizată, chiar dacă România nu este printre țările cu un procent important, vedeți că avem vreo patru milioane și ceva de persoane care au fost vaccinate până în momentul de față.

Comparați, de exemplu, cu Franța care are 30 de milioane din 60 vaccinate, jumătate din populație a fost deja imunizată.

În mod evident trebuie să ne pregătim și să continuăm campania de vaccinare până în toamnă și dacă se va atinge acel prag psihologic de 10 milioane cu atât mai bine, dar din ce văd eu nu cred că aderența la vaccinare nu va fi extraordinară în continuare, dacă nu se găsesc noi căi de comunicare, de atragere a oamenilor să se vaccineze, mai ales în mediul rural.”, a declarat Alexandru Rafila, luni seară, la Digi24.

G Ad:

Ştiri Recomandate

Coronavirus. Foto: Pixabay
BREAKING NEWS
Clătite de post: cea mai simplă rețetă
Walter Zenga s-a vaccinat de două ori anti-COVID. MOTIVUL
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri