Un motiv în plus să mâncăm nuci pecan: sunt cele mai bogate în antioxidanți

Nuci pecan  FOTO: pixabay.com
Nucile pecan sunt mai bogate în antioxidanți decât alte sortimente de nuci.

Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară de la USAMV Cluj, spune că nucile pecan conțin mai mulți antioxidanți decât alte sortimente de nuci. 

”Știați că Nucile pecan sunt bogate în antioxidanți? Într-adevăr nucile pecan nu sunt foarte des întâlnite în alimentația noastră. Însă, cu toate acestea ele sunt bogate în compuși antioxidanți în comparație cu alte sortimente de nuci”, notează profesorul pe rețelele sociale.

Potrivit American Heart Association, acizii grași omega-3 provin din surse de grăsimi polinesaturate: inclusiv uleiuri pe bază de plante, nuci și semințe, ulei de rapiță, nuci, semințe de in. 

Cercetătorii au inclus 41 de studii diferite în analiza lor. S-a analizat asocierea de risc între ALA și deces - mortalitatea prin toate cauzele, mortalitatea prin boli cardiovasculare, mortalitatea prin boli coronariene și mortalitatea prin cancer. Cercetătorii au analizat atât aportul alimentar pentru ALA, cât și nivelul de ALA din sânge. În analiza rezultatelor studiului, cercetătorii au analizat și niveurile de acid alfa-linoleic din sânge, ser și țesut adipos, dar și doză-răspuns între aportul de ALA și riscul de mortalitate.

În general, aportul ridicat de ALA a fost asociat cu un risc mai mic de deces din toate cauzele. De asemenea, a fost asociat cu un risc mai mic de mortalitate prin boli cardiovasculare și boli coronariene. Cercetătorii susțin: ”Fiecare creștere de 1 gram pe zi a aportului de ALA a fost asociată cu un risc cu 5% mai mic de mortalitate prin boală cardiovasculară”, arată Medical News Today.

Când vine vorba de prevenirea și combaterea răcelilor, vitamina E tinde să treacă pe spatele vitaminei C. Cu toate acestea, acest puternic antioxidant este cheia unui sistem imunitar sănătos. Este o vitamină solubilă în grăsimi, ceea ce înseamnă că necesită prezența grăsimii pentru a fi absorbită corect. Nucile, cum ar fi migdalele, sunt pline de vitamina și au, de asemenea, grăsimi sănătoase. Adulții au nevoie doar de aproximativ 15 mg de vitamina E în fiecare zi. O jumătate de cană porție de migdale, care reprezintă aproximativ 46 de migdale întregi, decojite, oferă aproximativ 100% din cantitatea zilnică recomandată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel