Tumoră la baza creierului, extirpată la Iași. Dr Lucian Eva: astfel de cazuri cu tumori așa mari sunt rare

O tumoră a fost extirpată într-o intervenție chirurgicală
Medici din Iași au extirpat o tumoră de la baza creierului unei femei de 60 de ani.

O echipă de medici şi specialişti de la Spitalul Clinic de Urgenţă "Prof. Dr. Nicolae Oblu" din Iaşi a efectuat o intervenţie chirurgicală în urma căreia o femeie în vârstă de 60 de ani a primit o a doua şansă la viaţă, după ce i-a fost extirpată o tumoră de 6 centimetri. Echipa medicală a fost coordonată de dr. Lucian Eva, care este şi managerul spitalului. Femeia are 60 de ani și a ajuns în stare gravă la spital din cauza formaţiunii tumorale voluminoase care s-a dezvoltat la baza creierului, în apropierea hipofizei.

Intervenţia chirurgicală a fost una laborioasă şi a fost efectuată cu ajutorul tehnologiei de ultimă generaţie achiziţionată de spital în ultimii ani. "Intervenţia a fost laborioasă, dar fără complicaţii, s-a efectuat o rezecţie completă a leziunii. Astfel de cazuri cu tumori aşa mari sunt rare. Tumora a fost una impresionantă atât prin mărime, cât şi prin poziţia ei, în zona frontală, la baza creierului, lucru provocator pentru întreaga echipă medicală. Aceasta a crescut într-o zona a creierului ce determină personalitatea, fiind şi tangentă a nervilor optici, glandei hipofize şi arterelor carotide ce hrănesc creierul", a explicat dr. Lucian Eva.

Medicul a spus că postoperator pacienta a avut o evoluţie bună, dar cu complicaţii hormonale tranzitorii din cauza proximităţii tumorii faţă de glanda hipofiză, potrivit Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel