Trucuri anti-îmbătrânire pe care oricine ar trebui să le cunoască

 Aspectul tenului rămâne tânăr         Foto: pinkvilla.com
Iată câteva trucuri de nutriție care te vor ajuta să te menții tânără.

Îmbătrânirea se referă la degenerarea corpului uman care apare din cauza deteriorării celulelor, țesuturilor și organelor pe o perioadă de timp. Anumite alimente au proprietăți anti-îmbătrânire care ajută la reducerea semnelor de îmbătrânire și ajută la creșterea corpului nostru.

Alimentele cu proprietăți antioxidante ne ajută să reducem deteriorarea celulelor și să ofere organismului nutrienții corespunzători care luptă pentru sănătatea și prelungirea vieții organismului. Aceste alimente vor ține ridurile la distanță și vor asigura corpului toți nutrienții de care are nevoie pentru o piele impecabilă și un corp sănătos.

Evitați zahărul

Zahărul este principalul vinovat al îmbătrânirii, deoarece se spune că duce la pierderea de colagen și elastină, ceea ce care provoacă apariția ridurilor. Este unul dintre motivele majore pentru pierderea fermității pielii care te face să arăți mai în vârstă. Prin urmare, cel mai bine este să săriți peste alimentele care conțin un nivel ridicat de zahăr și să înlocuiți deserturile cu fructe sau zahăr din trestie.

CITEȘTE PE DC MEDICAL: Cât de des ar trebui să faci un tratament facial. Nu e indicat oricând

Consumați alimente care conțin vitamina C

Alimentele cu vitamina C sunt cele mai bune pentru a preveni îmbătrânirea. Puteți folosi lămâi, portocale și salate proaspete la micul dejun și alegeți să consumați în mod regulat kiwi, roșii, lime și ardei gras. Ajută la pregătirea celulelor pielii și generează elasticitatea pielii.

Alimente bogate în antioxidanți

Consumă alimente precum morcovi, ardei gras, ceai verde și alimente bogate în vitamina E, A și C. Acestea ajută la îmbunătățirea regenerării pielii și previn ca aceasta să devină ternă și palidă.

Miere

Amestecați mierea cu iaurt și consumați-o în mod regulat ca parte a mesei zilnice. Puteți consuma miere și iaurt după mese, va da un impuls pielii și o va face fără cusur. De asemenea, puteți adăuga miere într-un pahar cu apă caldă împreună cu o lime stoarsă, pentru a vă începe ziua.

Renunțați la fumat

După cum știm cu toții, este mai ușor de spus decât de făcut, fumatul are unul dintre cele mai adverse efecte asupra corpului. Fumatul te face să arăți mult mai în vârstă și are efecte dăunătoare asupra sănătății generale. Nicotina lasă celulele fără cantitatea adecvată de oxigen și nutrienți.

Află mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel