Trucul simplu care îți menține sănătatea creierului. Te relaxează și ameliorează depresia

creier - FOTO: Freepik
Așa poți să menții sănătatea creierului și să ai o stare de spirit pozitivă.

Potrivit unui nou sondaj, în medie, oamenii trebuie să petreacă 67 de minute afară în fiecare zi pentru a se simți revigorați. Studiul realizat de Talker Research pentru RVshare a descoperit că peste jumătate dintre americani (57%) doresc să petreacă mai mult timp în aer liber decât oricând.

Cercetătorii au constatat că majoritatea celor care petrec timp afară au declarat că acest lucru îi relaxează (68%), îi pune într-o dispoziție mai bună (66%) și îi ajută să-și elibereze mintea (64%). Pe de altă parte, petrecerea mai mult timp în interior poate duce la sentimente de depresie (38%), anxietate (33%) și singurătate (32%), conform cercetării.

Aproape șase din zece (58%) se simt agitați după ce petrec prea mult timp în interior, cu o medie de 10 ore și jumătate de timp petrecut înăuntru. Planurile pentru activități în aer liber care sunt anulate din cauza anulărilor sau a vremii nefavorabile pot duce, de asemenea, la sentimente negative.

Aproape jumătate (48%) dintre respondenți se simt dezamăgiți atunci când planurile lor de petrecere a timpului în aer liber se schimbă, în timp ce alții se simt frustrați (32%) și iritați (28%).

Vezi și: Vitamina bună care poate afecta rinichii. Dr. Oana Pop: Duce la simptome neplăcute, chiar la leziuni renale. Nu exagerați

Îmbunătățirea dispoziției

"De la îmbunătățirea dispoziției până la sentimente de relaxare și bunăstare, există atât de multe beneficii fizice și mentale care decurg din faptul că rupem barierele celor patru pereți și explorăm aventuri și activități în aer liber.

În timpul Lunii conștientizării sănătății mintale în mai, suntem încurajați să fim conștienți de modul în care ne petrecem timpul și să includem experiențele în aer liber în viața noastră de zi cu zi, inclusiv în planurile noastre de călătorie", a declarat CEO-ul RVshare, Jon Gray, într-o declarație.

Americani au dezvăluit, de asemenea, activitățile lor preferate în aer liber și au spus că le apreciază deoarece acestea le aduc beneficii atât mentale, cât și fizice - 59% și, respectiv, 58%. Printre acestea se numără gătitul sau grătarul în aer liber (23%), drumețiile (14%) și campingul (11%). Se pare că preferințele de călătorie se schimbă și ca rezultat al pandemiei COVID-19, cu americani care călătoresc în mai multe locuri în natură (16%) și care fac mai multe excursii care le aduc beneficii mentale (15%).

Vezi și: Cine nu trebuie să mănânce roșii. Dacă ai boala asta, renunță la roșii

Călătoria, formă de îngrijire personală

Timp liber în natură - FOTO: Freepik@itchaznong

Sondajul a dezvăluit, de asemenea, că 67% dintre americani consideră că călătoria este o formă de îngrijire personală, iar patru din zece (42%) simt că trebuie să-și rezerve o vacanță pentru a "scăpa" cel puțin o dată la șase luni. O treime dintre americani (33%) își rezervă în mod regulat vacanțele în jurul activităților în aer liber de care se bucură și sunt cei mai entuziasmați de excursiile la plajă (44%), vizitele în parcurile naționale (29%) și călătoriile cu mașina pe distanțe lungi (12%).

De fapt, peste jumătate (57%) preferă să conducă către destinația lor în timpul vacanței decât să zboare (25%). Acest lucru ar putea fi datorat credinței copleșitoare (83%) că călătoria către o destinație face parte din vacanță în sine. În total, cinci din șase persoane spun că excursiile în aer liber au un impact pozitiv asupra vieții lor.

Vezi și: Cancerul pe care l-a avut Michael Douglas. Dr. Ciprian Cristescu: Fără simptome nu îți dai seama

Cei care călătoresc în natură văd beneficii pentru sănătatea lor mintală prin reducerea stresului (36%), experimentarea reîncărcării mentale (33%) și făcându-i mai recunoscători pentru lucrurile pe care le au (23%).

"Un lucru important de reținut aici este că petrecerea timpului în natură și pe șosea în timpul călătoriilor are atât beneficii fizice, cât și mentale. Fie că ne bucurăm de soare, călătorim pe un traseu nou sau privim cerul înstelat, cu toții am experimentat reînnoirea inestimabilă, claritatea mentală și sentimentul de libertate care vin din a fi în aer liber", spune Gray.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Diabet simptome - Foto: Freepik @plusonevector
EXCLUSIV
Diabet: cele 5 simptome care apar încă de la început
Durere de stomac bruscă: 7 motive pentru care apare

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel