Deși este cunoscută pentru proprietățile...
Mahmureala este o stare de disconfort fizic și mental care apare după consumul excesiv de alcool. Aceasta se manifestă printr-o serie de simptome neplăcute, cum ar fi dureri de cap, oboseală, greață, sensibilitate la lumină și sunet, și o stare generală de slăbiciune. Cauzele apariției mahmurelii sunt multiple și implică mai multe procese biologice complexe.
Mahmureala nu este doar o stare fizică, ci și una psihică, potrivit Dr. Cristian Pandrea, coordonatorul Departamentului de Primiri-Urgențe de la Spitalul Clinic SANADOR. Deși nu este o urgență medicală majoră, mahmureala reprezintă o intoxicare alcoolică continuă, iar impactul său asupra organismului se face simțit mult mai mult decât printr-o simplă stare de disconfort.
"Adevărata mahmureală, pentru că noi când o facem nu suntem în varianta de urgență medicală, e un obicei și din punct de vedere psihic oamenii o trăiesc deplin, dar în condițiile unei intoxicații alcoolice restante, evident că nu ajută remediile tradiționale (zeama de varză -n.r.) și, pe de altă parte, excluderea rapidă din organism a metaboliților toxicului este cheia succesului pentru revenirea din situația respectivă", a spus dr. Cristian Pandrea, coordonator al Departamentului de Primiri-Urgențe de la Spitalul Clinic SANADOR, în exclusivitate la DC Medical și DC News.
Mahumureala - FOTO: Freepik
Pentru a depăși mahmureala, cheia succesului este eliminarea rapidă a metaboliților toxici rămași în organism după consumul de alcool. Acest proces nu poate fi realizat doar cu remedii tradiționale, ci necesită intervenții specifice pentru a ajuta organismul să proceseze și să elimine substanțele toxice din sânge.
"La spital se face interferând metabolismul alcoolului, etanolului, cu niște substanțe, catalozatori, care sunt clasicele vitamine din grupul B. Clasica perfuzie pentru oamenii aceștia este cu glucoză și Vitaminele B1 și B6", a spus dr. Cristian Pandrea, coordonator al Departamentului de Primiri-Urgențe de la Spitalul Clinic SANADOR, în exclusivitate la DC Medical și DC News.
În plus, cofeina joacă un rol important în tratamentul mahmurelii, fiind un stimulent al sistemului nervos central. Deși are și alte efecte asupra organismului, cofeina ajută la restabilirea unui tonus acceptabil, contribuind la reducerea senzației de oboseală și apatie ce însoțesc de obicei mahmureala.
"Cofeina este un excitant. Are și alte efecte în organism, dar este o substanță excitantă și în doze pe care ți le cunoști ajută la un tonus acceptabil", a spus dr. Cristian Pandrea, coordonator al Departamentului de Primiri-Urgențe de la Spitalul Clinic SANADOR, în exclusivitate la DC Medical și DC News.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Deși este cunoscută pentru proprietățile...
Un post-antrenament adecvat poate accelera...
Un stil de viață echilibrat și o...
Ce trebuie să știi dacă bei alcool...
Ciocolata este una dintre cele mai...
Acest truc recomandat de medici te...
Meditația, prin practici regulate,...
Uleiul esențial care îți transformă...