Truc pentru sănătate de la Irina Loghin: în fiecare dimineață beau un ceai de cătină

Cătină  FOTO: pixabay
Cântăreața de muzică populară Irina Loghin bea în fiecare ziceai de cătină și se simte excelent de când îl consumă.

Artista Irina Loghin spune că bea în fiecare zi ceai de cătină și are mare grijă ce alimente consumă.

”Totul vine de la alimentație, de la crudități. Eu în fiecare dimineață beau un ceai de cătină. O dau prin blender, o strecor și beau un pahar de cătină și acum m-am învățat cu el. Cătina este cea mai bună”, afirmă Irina Loghin.

Aceasta militează pentru un stil de viață sănătos și spune că această licoare a fost un adevărat ajutor și în perioada în care a fost infectată cu coronavirus, având în vedere că a fost asimptomatică, potrivit Spectacola.

BENEFICII ulei de cătină

Uleiul de cătină este extras din fructele, frunzele și semințele plantei, un mic arbust mic.

1. Bogat în mulți nutrienți - Uleiul de cătină este bogat în diverse vitamine, minerale și compuși utili ai plantelor. Este în mod natural plin de antioxidanți, care vă ajută să vă protejați corpul împotriva îmbătrânirii și a bolilor precum cancerul și bolile de inimă. Mai mult, boabele sale au potasiu, calciu, magneziu, fier și fosfor, folat, biotină și vitamine B1, B2, B6, C și E.

2. Vă protejează pielea - compușii din uleiul de cătină vă pot îmbunătăți sănătatea pielii atunci când sunt aplicați direct. De exemplu, studiile pe eprubete și pe animale arată că uleiul poate ajuta la stimularea regenerării pielii, ajutând rănile să se vindece mai repede. În mod similar, studiile pe animale au arătat că uleiul de cătină poate contribui la reducerea inflamației în urma expunerii la UV, protejând pielea împotriva daunelor provocate de soare. 

5. Vă poate stimula sistemul imunitar - Uleiul de cătină vă poate ajuta să vă protejați corpul împotriva infecțiilor. Uleiul de cătină conține o cantitate bună de antioxidanți, compuși benefici ai plantelor care pot ajuta, de asemenea, la apărarea organismului împotriva microbilor, potrivit healthline.com.

Recomandare

În sezonul gripelor și răcelilor, trebuie să avem o imunitate puternică, pentru a face față virusurilor care circulă în aer. Pentru un plus de energie și sănătate de fier, un nutriționist celebru are o rețetă pe bază de cătină, miere, lămâie și ghimbir.  

“SHOT pentru IMUNITATE & POWER

O zi excelentă începe cu acest “cocktail magic”, care vă ajută să vă îmbunătățiți imunitatea, mai ales acum, în sezonul gripelor și răcelilor, dar să vă și energizeze de la prima oră, fiind o opțiune mult mai bună decât cafeaua.

REȚETA:

2 linguri cătină

zeama de la 1/2 lămâie

1 centimetru ghimbir (dat pe răzătoare)

1/2 linguriță cu miere

30 ml apă

Introduceți aceste ingrediente în vasul blenderului și mixați-le împreună. Beți acest Shoot dimineața, după micul dejun și opțional după prânz și cină.”, ne recomandă nutriționistul Narcis Cernea.  

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel