Tratamentul care elimină celulele canceroase în 5 zile. Efecte asupra celui mai mortal tip de cancer

cancer - FOTO: Freepik
Acest tratament elimină celulele canceroase în 5 zile. Are rezultate remarcabile și semnificative. Unul din cele mai mortale tipuri de cancer poate fi vindecat în numai 5 zile cu tratamentul care anihilează tumorile.

un nou tratament pentru tumorile cerebrale mortale oferă rezultate remarcabil de rapide și semnificative, aproape eradicând cancerul în doar cinci zile. Oamenii de știință de la Mass General Brigham descriu acest tratament revoluționar ca fiind "dramatic și rapid".

Primii trei pacienți care s-au vindecat de glioblastom

Cercetătorii de la Centrul de Cancer Mass General raportează rezultatele primilor trei pacienți dintr-un studiu clinic al terapiei CAR-T pentru glioblastom (GBM), o tumoră cerebrală cu creștere rapidă și cea mai comună formă de tumoare cerebrală malignă la adulți.

Terapia CAR-T, care reprezintă cea mai personalizată formă de tratament pentru cancer, funcționează prin valorificarea propriilor celule ale unui pacient pentru a combate boala. Aceasta implică extragerea celulelor unui pacient, inginerizarea lor pentru a exprima proteine specifice pe suprafața lor și reintroducerea lor în organism pentru a viza direct tumoarea.

Studiul, numit INCIPIENT, avea ca scop evaluarea siguranței celulelor T CARv3-TEAM-E în pacienții cu GBM recidivant. În timp ce terapiile CAR-T au primit aprobare pentru tratarea cancerelor sanguine, aplicarea lor în tumori solide a fost limitată din cauza populațiilor diverse de celule din aceste tumori, care permit unor celule canceroase să evite detectarea imună chiar și după tratamentul cu CAR-T, potrivit Study Finds.

Cum a trăit un bărbat timp de 70 de ani într-un plămân de fier. Boala care l-a imobilizat la vârsta de 6 ani

Pentru a aborda această provocare, echipa de cercetare a folosit o strategie nouă combinând CAR-T cu anticorpi bispecifici, sau molecule de anticorpi angajatoare a celulelor T (TEAMs). Această abordare combinată, concepută specific pentru glioblastom, implică injectarea directă în creierul pacientului.

Strategia a arătat promisiuni în modelele preclinice de glioblastom, motivând cercetătorii să avanseze spre aplicarea clinică.

Între martie 2023 și iulie 2023, trei pacienți au fost incluși în studiu, care este publicat în Jurnalul de Medicină al New England. Celulele lor T au fost colectate, modificate în noile celule CAR-TEAM și apoi infuzate înapoi în fiecare pacient.

Vezi și: Cele două greșeli pe care le faci când urmezi o dietă. Dr. Șerban Damian: Nu are șanse să dureze. Duce la eșec și frustrare

Tratamentul, efecte adverse

Deși aproape toți participanții au experimentat febră și schimbări în starea mentală imediat după infuzie, au tolerat în general bine procedura. Remarcabil, doar câteva zile după un singur tratament, pacienții au observat reduceri semnificative ale tumorilor, iar în cazul unui pacient s-a observat o regresie completă a tumorii în cinci zile.

"Acesta este un exemplu de terapie de la bancă la pat, cu o terapie celulară nouă proiectată în laboratoarele Spitalului General Massachusetts și tradusă pentru utilizarea pacientului în cinci ani, pentru a satisface o nevoie urgent.

Platforma CAR-T a revoluționat modul în care gândim despre tratarea pacienților cu cancer, dar tumorile solide precum glioblastomul au rămas dificil de tratat pentru că nu toate celulele canceroase sunt exact la fel și celulele din tumoră variază.

Vezi și: Ziua Mondială a Rinichiului: Accesul echitabil la diagnostic, tratament și servicii medicale optime este esențial pentru sănătatea rinichilor

Pacient oncologic - FOTO: Freepik

Abordarea noastră combină două forme de terapie, permițându-ne să tratăm glioblastomul într-un mod mai amplu, potențial mai eficient", spune Bryan Choi, MD, PhD, un neurochirurg și director asociat al Centrului pentru Imunologie și Imunoterapie a Tumorilor Cerebrale, Programul de Imunoterapie Celulară, Centrul de Cancer Mass General și Departamentul de Neurochirurgie.

Unul dintre pacienți, un bărbat în vârstă de 72 de ani, a observat o scădere de peste 60% a tumorii, care s-a menținut timp de șase luni, în timp ce o femeie de 57 de ani a avut o regresie aproape completă a tumorii doar cinci zile după o singură infuzie. Echipa afirmă că rezultatele lor sunt entuziasmante, dar că este nevoie de mult mai multă cercetare pentru a ajusta acest tratament.

"Am făcut o investiție în dezvoltarea echipei pentru a permite traducerea inovațiilor noastre în imunoterapie din laboratorul nostru în clinica, pentru a transforma îngrijirea pacienților cu cancer. Aceste rezultate sunt incitante, dar sunt doar începutul - ne spun că suntem pe drumul cel bun în urmărirea unei terapii care are potențialul de a schimba perspectiva asupra acestei boli intratabile.

Vezi și: Cum să scapi de acnee. Tratamente și remedii naturiste pentru cea mai comună afecțiune a pielii

Nu am vindecat încă pacienții, dar acesta este obiectivul nostru ambițios", adaugă profesorul asociat Marcela Maus, directorul Programului de Imunoterapie Celulară la Centrul de Cancer Mass General.

"Raportăm o răspuns dramatic și rapid la acești trei pacienți. Munca noastră până în prezent arată semne că facem progrese, dar mai avem de făcut", concluzionează co-autoarea Elizabeth Gerstner, MD, o neuro-oncologă în Departamentul de Neurologie al Spitalului General Massachusetts.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

mancat de paste foto: freepik@wayhomestudio
EXCLUSIV
Cum trebuie să mâncăm de Paște. Ligia Pop: Acesta e secretul!
indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel