Transplantul medular, reluat la Spitalul Universitar București

După mai bine de un deceniu de la întreruperea procedurilor de acest gen, astăzi la Spitalul Universitar de Urgență București a fost realizat primul transplant medular, anunță oficial conducerea unității medicale.

După o întrerupere de peste 10 ani se reia activitatea de transplant în Spitalul Universitar de Urgență București.

„Astăzi, suntem mândri că am realizat primul transplant medular. Această activitate nu putea fi realizată fără aportul Asociației „Dăruiește Viața", care a sprijinit spitalul în amenajarea spațiului destinat transplantului medular, al Agenției Naționale de Transplant și al Ministerului Sănătății pentru autorizare și implicare, CNAS și CASMB pentru includerea în Programul de Transplant și finanțarea acestuia și, nu în ultimul rând, echipei medicale din Secția Clinică Hematologie și Transplant aflată sub coordonarea doamnei profesor universitar doctor Ana Maria Vlădăreanu și a domnului conferențiar universitar Horia Bumbea. În continuare, SUUB își propune să acrediteze Banca de Organe și Țesuturi și să își organizeze și acrediteze transplantul de cornee și os", se arată într-un anunț postat pe pagina de Facebook a Spitalului Universitar de Urgență București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel