Transplant: Un donator din Oradea, trei vieți salvate de Ziua Națională a României

Echipa care a realizat prelevarea de organe. Foto: ANT
De Ziua Națională a României familia unui pacient aflat în moarte cerebrală la Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea a acceptat să doneze ficatul, rinichii și corneea acestuia, salvând viețile a trei oameni, a anunțat Agenția Națională de Transplant.

TRANSPLANT: „Trei români vor primi o nouă șansă la viață prin transplant de ficat și rinichi, într-o zi simbol pentru țara noastră. Prin gestul plin de bunătate, curaj și omenie al unei familii, care a fost de acord să dăruiască Viață, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea a avut loc o nouă prelevare de organe și cornee, aducând speranță pentru alți pacienți aflați în suferință pe listele de așteptare.

Pe umerii echipei de coordonare de la spitalul din Oradea, formată din dr. Tudorel Sabău și dr. Ștefan Pataki, dr. Carmen Pantiș și as. Petru Cotrău, coordonatori de transplant, dr. Emese Tirla și personalul secției ATI a stat dificila misiune de a menține în condiții fiziologice donatorul și a vorbi cu familia îndurerată.

Echipele de medici de la Institutul Clinic Fundeni și Institutul de Urologie și Transplant din Cluj au preluat cursa contracronometru pentru viață. Mulțumită efortului lor, spunem DA pentru VIAȚĂ!

Ne înclinăm cu profundă recunoștință în fața familiei donatoarei pentru decizia grea pe care a fost nevoită să o ia, dar care a adus foarte multă speranță la o viață mai bună pentru atât de multe alte familii.

Mulțumim românilor care înțeleg că donarea de organe este un gest suprem de generozitate", se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook a Agenției Naționale de Transplant.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel