Transplant: Trei români și un străin au primit organe de la un bihorean

Prelevare de organe
Patru persoane salvate prin transplant! Trei români și un străin au primit organe de la un bărbat în vîrstă de 43 de ani din judeţul Bihor, aflat în moarte cerebrală după ce a căzut de la etajul patru al unui bloc.

Transplant salvator pentru 3 români și un strâin, după ce rudele unui bărbat aflat în moarte cerebrală au acceptarea donarea de organe.

„În noapte de vineri spre sâmbătă, mai multe echipe de medici au prelevat inima, ficatul, rinichii și corneea de la un bărbat de 43 de ani din Aleșd, judeţul Bihor, care nu a mai avut nicio șansă la viaţă după ce a căzut, miercuri, de la etajul patru al unui bloc. Medicii au făcut tot ce s-a putut pentru salvarea lui, însă a doua zi s-a instalat tabloul de moarte cerebrală. Trecând peste această imensă tragedie, sora bărbatului și-a dat acordul pentru prelevarea de organe. Operaţia a durat mai bine de 5 ore - a început la ora 3.00 dimineaţa și s-a sfârșit în jurul orei 8.30", precizează, sâmbătă, Agenţia Naţională de Transplant, într-o postare pe Facebook.

Potrivit ANT, ficatul va merge la Institutul Clinic Fundeni, rinichii la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca, iar corneea la Spitalul Militar Central din Capitală.

„Pentru că nu s-a găsit receptor compatibil în ţară, cordul a fost prelevat de o echipă de medici din Munchen, prin Eurotransplant. Plămânii nu s-au prelevat pentru că avea contuzie pulmonară", a declarat medicul Carmen Pantiș, coordonator regional ANT, coordonator transplant SCJU Oradea, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel