Transplant renal la Iași, donator în moarte cerebrală

Medicii de la Spitalul C.I. Parhon din Iași au efectuat, astăzi, un nou transplant renal. Este cel de-al nouălea din acest an cu donator în moarte cerebrală, și al 21-lea de la începutul anului.

Medicii de la Spitalul C.I. Parhon din Iași au efectuat, astăzi, un nou transplant renal. Această intervenție este cea de-a noua în care donatorul este o persoană aflată în moarte cerebrală realizată anul acesta. În total, în 2018, la spitalul din Iași au fost realizate 21 de transplanturi.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului C.I. Parhon, dr. Ionuţ Nistor, a declarat că recoltarea a fost realizată miercuri de la un donator din judeţul Bacău, iar transplantul propriu-zis a fost realizat în cursul acestei zile (joi).

Doar 21 de pacienți cu transplant anul acesta

Beneficiarul este un bărbat în vârstă de 53 de ani, din judeţul Vaslui, care de trei ani era inclus în programul de dializă și pe lista de așteptare pentru transplant renal.

Pacientul este diagnosticat cu o boală genetică renală polichistică. Postoperator sperăm să fie bine, să îşi recupereze funcţia renală şi astfel să nu mai depindă de dializă. Acest transplant este cea de-a noua intervenţie de la donator cadaveric de anul acesta şi al douăzeci şi unulea transplant efectuat de la începutul anului la Spitalul Parhon”, a declarat Ionuţ Nistor, pentru Agerpres.

Pe lista de așteptare sunt, însă, potrivit presei locale, încă 400 de persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel