Transplant ficat. Pățanie haioasă cu un cuplu de donatori: „Doar aici, în spital, am mai luat Durex“

Cupluri      FOTO: pexels.com
Transplat ficat. Doctorul Mihail Pautov povestește pe blogul său o întâmplare haioasă la externarea unui cuplu de donatori.

Transplant ficat. Medicul Mihail Pautov, specialist în Chirurgie Generală, redă, pe blogul și Facebook-ul său, o povestire simpatică cu un cuplu de donatori în momentul externării.

Soțul i-a donat soției, care suferea de ciroză hepatică în stadiu terminal, jumătate din ficatul său. Gestul trezește admirație. „Iubesc cuplurile de donatori. Și, într-un fel, îi invidiez. Am impresia că prin gestul lor extraordinar de donare efectiv ne pun în umbră toată activitatea, de parca am fi mecanicii care îi schimbă roțile pe traseul de F1 lui Schumacher", notează Mihail Pautov.

Înainte de externarea din spital, medicul le explică, din nou, ce au voie să mănânce și ce nu au voie să bea, când să vină la controale și cum să ia medicamentele și cum să-l sune „la orice oră, indiferent de zi sau noapte, dacă apar febra, greața, starea generală deteriorată".

Apoi, după ce amândoi îi zâmbesc, soțul îl întreabă „nonșalant" dacă mai ia Durex. Medicul îi spune că îl poate folosi ca și până acum. Răspunsul soțului îl contrariază pe Pautov: „– Păi, până acum nu am mai luat, doar aici, în spital, am mai luat Durex". Și decide să afle mai multe.

Discuția ce a urmat:

„Wow. Mi-e greu să cred că cei doi porumbei, amândoi împărțind un salon și un ficat, au întreținut relații sexuale, aici, cu tuburi atârnând din burtă din care a curs ceva ascită, cu pansamente pe ei și perfuzii agățate in pom. Dar, ce-i drept, e ceva de admirat, cum reușesc ei să țină flacăra aprinsă chiar și în ipostazele cele mai nefavorabile.

– Păi, de ce nu ați mai folosit Durex până acum? îl intreb eu, încercând să pătrund mai adânc în poveste.
– Păi, cum, la ce să-l folosesc, îmi zice el. Aici, rezidentul d-stră mai mic ne-a zis să luăm Durex imediat după operație.

Sunt și mai contrariat. Mă întreb ce rezident l-ar fi sfătuit asta și deja îmi compun textul pentru respectivul obsedat sexual.

– Dumneavoastră l-ați întrebat despre contracepție? îl intreb eu.
– Nu domnu, cum... păi, ce-s eu, nebun? Eu fac ce-mi zice doctorii. Dacă a zis doctoru' să iau Durexu', eu îl iau, am făcut tot ce mi-ați zis.

Mă uit prin jur să văd dacă nu cumva sunt filmat cu camera ascunsă. Deodată, doamna intervine abrupt, încercând să-și stăpânească râsul:

– Fanee, se zice DI-U-REX băă, nu DUREX, aoloo numai la prostii ți-e capu' ăla ...

(Diurex este un antidiuretic care îi ajuta pe transplantați și operați să elimine ascita, lichidul care se acumulează din varii motive în burtă după operație și în general lichidul în plus din organism). Case solved".

Pățania va fi redată și în viitoare carte a medicului, volum care va apărea în toamnă, mai precizează acesta pe blog.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție
Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel