Transplant: Donator de organe la Spitalul Județean Târgu Mureș, mai multe vieți salvate
09 dec 2019, 13:15

Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș. Foto: Facebook/SCJU Târgu Mureș
Transplant: Noaptea trecută, la Târgu Mureș, s-au prelevat rinichii și ficatul de la un donator în vârstă de 46 de ani aflat în moarte cerebrală.

Noapte albă la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș pentru o misiune de prelevare de organe pentru transplant.

În cursul nopții trecute (8/9 decembrie), mai multe echipe de medici au prelevat ficatul și rinichii de la un pacient aflat in moarte cerebrală la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș. Este vorba despre un bărbat de 46 de ani, internat în Secția Clinică ATI.

Rinichii au fost duși la Cluj, la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal, ficatul a fost trimis la București, la Institutul Clinic Fundeni.

Pregătirea și menținerea donatorului, o acțiune extrem de importantă realizată înaintea oricărei prelevări, a fost realizată de către medici și asistente din cadrul Secției Clinice ATI a Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș.

Prelevarea de organe realizată în cursul nopții trecute este a patra din anul 2019, din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?