Transplant de rinichi și ficat: trei oameni salvați în pragul sărbătorilor

Imagine din timpul operației  FOTO: Facebook ANT
Reprezentanții Agenției Naționale de Transplant (ANT) anunță pe Facebook că trei oameni au primit a doua șansă la viață.

Transplant, rinichi, ficat. Rudele unei paciente aflate în moarte cerebrală și-au dat acordul, duminică, 8 decembrie, ca organele femeii să fie prelevate la Institutul Clinic Fundeni din București.

"Grație acestui gest suprem, trei pacienți aflați pe listele de așteptare, în stare foarte gravă, vor putea fi salvați prin transplant renal şi hepatic.

Iată cum o echipă de medici devotați de la Spitalul Clinic De Urgență Floreasca Bucuresti - formată în ani de muncă de către doamna profesor Ioana Grinţescu, alături de doamna conferenţiar Liliana Mirea - , a ajuns la un număr de 19 donatori multiorgan în acest an! În tot acest lanț al vieții, un rol foarte important l-a avut coordonatorul de transplant, dr. Rosana Turcu. Le mulțumim!

Ca de fiecare dată, ne înclinăm cu respect şi recunoştinţă mai ales în faţa familiei care a fost de acord cu această dificilă decizie, precum şi în faţa echipelor de prelevare şi transplant de la Institutul Clinic Fundeni, pentru efortul depus", scriu reprezentanții ANT pe Facebook.

Aceștia subliniază că "românii au început să înțeleagă faptul că donarea de organe înseamnă viață, iar activitatea de transplant de la noi din țară a intrat pe făgașul normal. Timpul trece, dar faptele rămân, ne modelează, ne fac să fim recunoscători celor care ne întind o mână ca să trecem peste o prăpastie".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel