Urmărește dezbaterea live

O nouă șansă la viață pentru 3 oameni. Prima prelevare de organe la Spitalul Județean Baia Mare

Transplant. Foto: ANT
Trei oameni au primit o a doua șansă după ce familia unei paciente a decis să doneze organele acestuia. 

”O altă zi în care o decizie schimbă destine şi astfel 3 români primesc o nouă şansă la viaţă prin transplant, de această dată la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare. Ce gest mai nobil poate fi făcut decât acela de a oferi unui semen necunoscut şansa la viaţă? În perioada extrem de dificilă pe care o traversăm, gesturile de omenie şi efortul echipelor medicale ne demonstrează faptul că umanitatea, responsabilitatea şi solidaritatea trebuie să fie dezideratul nostru, al tuturor”, notează reprezentanții Agenției Naționale de Transplant (ANT) pe Facebook.

Familia unei paciente, aflată în moarte cerebrală, a salvat alte trei vieți dnând organele rudei lor. 

” Durerea acestei familii s-a transformat într-o minune şi şansă pentru alţi oameni, pentru alte familii care suferă alături de rudele lor în suferinţă. Echipa de prelevare ficat a Institutului Clinic Fundeni, condusă de Dr. Genady Vatachki, a adus speranţa pentru o pacientă de 44 de ani, a cărui unică şansă la viaţă era un transplant hepatic. Intervenţia salvatoare este realizată de echipa de chirurgi condusă de Dr. Doina Hrehoreţ, cu suportul indispensabil al echipei ATI (Prof.Dr. Dana Tomescu, Dr. Alex Dincă, Dr. Andrada Tudor). Rinichii au fost prelevaţi de echipa Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, condusă de Dr. Andrei Tomuţă. Astfel, 2 pacienţi aflaţi în stare critică, în vârstă de 39, respectiv de 42 de ani, au primit şansa la o viaţă mai bună în urma intervenţiilor de transplant renal, realizate de echipele de transplant ale ICUTR Cluj, conduse de Dr. Liviu Constantin şi Dr. Mihai Suciu.

Mulţumim echipei de coordonare transplant de la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare, formată din Dr. Andrei Mureşan şi Dr. Adriana Stoicovici, prima verigă în lungul lanţ de la suferinţă la speranţă, care a facut posibil să apară speranţa în sufletul altor 3 oameni. Este prima prelevare de organe de anul acesta la Baia Mare. De asemenea, apreciem implicarea conducerii acestei unităţi sanitare în susţinerea şi dezvoltarea Programului Naţional de Transplant.Respect şi recunoştinţă pentru munca tuturor echipelor medicale implicate în această luptă pentru viaţă. Transplantul înseamnă VIAŢĂ!”, se mai arată în postarea ANT.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel