TRANSPLANT: 5 vieți salvate de un donator de organe din Baia Mare

Transplant organe
Agenția Națională de Transplant a anunțat că la Spitalul Județean de Urgență „Dr Constantin Opriș” Baia Mare a fost realizată o intervenție de prelevare de organe de la un pacientă aflată în moarte cerebrală, a cărei familie a fost de acord să ofere o nouă șansă la viață unor semeni necunoscuți.

„Mulțumim familiei donatorului, mulțumim echipelor medicale care au format  din nou un „lanț al vieții" și au adus speranța în viața pacienților aflați în suferință.

La Spitalul Județean de Urgență „Dr Constantin Opriș” Baia-Mare a fost realizată o intervenție de prelevare de organe de la un pacientă aflată în moarte cerebrală, a cărei familie a fost de acord să ofere o nouă șansă la viață unor semeni necunoscuți. În aceste zile atât de dificile, generozitatea unei familii cu suflet mare și efortul colectiv al echipelor medicale fac posibil ca viața să triumfe dincolo de moarte, iar suferința să se transforme în speranță.

Alături de echipa ATI și de coordonare a spitalului din Baia Mare (Dr. Andrei Mureșan – kdp, Dr. Adriana Stoicovici – coordonator de transplant), intervențiile chirurgicale de prelevare au fost realizate  de echipa Institutului Clinic Fundeni, condusă  de Dr. Vasile Lungu, pentru ficat, echipa Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj, condusă de Dr. Dan Pop, pentru rinichi, și Dr. Manole Roxana de la Spitalul de Urgențe Oftalmologice București, pentru cornee. 

Astfel, destinele a 5 oameni  s-au schimbat de azi în bine, datorită generozității semenilor lor și efortului colectiv al profesioniștilor implicați în activitatea de transplant. 

La Centrul de Transplant Hepatic de la Institutul Clinic Fundeni, condus de Prof.Dr. Irinel Popescu, s-a realizat o nouă intervenție salvatoare de transplant hepatic, fiind cea de-a doua în mai puțin de 48 de ore.  În situația sanitară actuală, un astfel de maraton pentru viață poate fi realizat doar de profesioniști desăvârșiți și pasionați.  O pacientă de 37 de ani, aflată în stare critică, a primit o nouă șansă la viață prin  transplantul hepatic realizat de echipa chirurgicală coordonată de Prof.Dr. Vladislav Brașoveanu, cu sprijinul echipei ATI, condusă de Dr. Daniela Ungureanu.  

Tot azi, în cadrul ICUTR Cluj Napoca, alți doi pacienți, o femeie de 46 de ani și un bărbat de 54 de ani, aflați în hemodializă de pe peste 2 ani, au primit șansa la o viață normală. Intervențiile de transplant renal au fost realizate cu succes de echipele chirurgicale conduse de Dr. Florin Elec și Dr. Mihai Suciu. 

Operațiile de transplant cornee se vor realiza la Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice București , de către Dr. Valentin Dinu și Dr. Alina Gheorghe, aducând lumina în viața a doi pacienți.

Mulțumim tuturor celor care înțeleg că donarea de organe salvează vieți! 

#Transplantul înseamnă VIAȚĂ!”, se arată pe pagina de Facebook a Agenției Naționale de Transplant. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel