Tot mai multe persoane renunţă la carne, însă intervenția medicului Iosif Niculescu îți va da de gândit
31 ian 2022, 11:34

Foto Pexels
EXCLUSIV
Medicul Iosif Niculescu a transmis un avertisment cu privire la carne.

Medicul specialist în obstetrică-ginecologie Iosif Niculescu a fost prezent în cadrul emisiunii „Dicționar Medical” de la DCMedical și DCNews, unde, printre altele, a lansat un avertisment cu privire la carne, în contextul în care din ce în ce mai multe persoane renunță la consumul de carne.

„Trebuie să facem o mențiune despre vegetarieni sau / și vegani, oameni care nu mănâncă carne. Există multe vitamine care se găsesc doar în carne. Trebuie foarte multă atenție, deoarece aceste persoane, probabil, au nevoie de suplimente. Cred că există nouă aminoacizi esențiali, dintre care câțiva sunt doar în preparate din carne, sunt esențiali în sensul că sunt foarte importanți în economia organismului”, a explicat medicul în cadrul emisiunii.

„Mulți își bazează obiceiurile alimentare pe chestiuni de morală. Este dreptul fiecăruia, nu acest lucru îl discutăm. Ideea este că vegetarienii au nevoie de suplimente pentru că pot dezvolta carențe de vitamine”, a precizat medicul Iosif Niculescu.

 

„Eu nu vreau să îmbătrânesc!”

 

„Eu nu vreau să îmbătrânesc” sunt cele mai dese cuvinte pe care le aude reputatul medic specialist în obstetrică-ginecologie Iosif Niculescu la clinică atunci când vin pacientele.

„Este o dorință normală, dar luând hormoni nu vei ajunge să-ți prelungești tinerețea sau vârsta, iar de procreere nici nu poate fi vorba. Poți influența doar starea de bine, dar nu întinerești. (...) Putem, pe un fond genetic bun și pe un mod de viață bun, să influențăm aceste aspecte: să nu ne îmbolnăvim, să fim activi. Dacă adăugăm și ceva în sfera mentalului, suntem câștigători”, a explicat acesta.

În altă ordine de idei, în cadrul emisiunii, a discutat și despre vârsta la care ar trebui să apară menopauza. „Când apare târziu, la 56-58 de ani, este o problemă, nu o boală neapărat. Dar prezintă un risc pentru o anumită patologie. Mă refer la cancerul de sân, de endometru. Repet: menopauza nu este o boală, dar extremele se transformă în situații patologice. De asemenea, dacă apare mai devreme sau mai târziu, este cumva determinat genetic. Factorii externi joacă un rol cheie, dar cel mai important determinant al vârstei la care apare menopauza este genetica sau, mai bine zis, factorii genetici”, a zis specialistul la „Dicționar medical”. „Lipsa hormonilor reprezintă o consecință a faptului că nu mai există rezervă foliculară. (...) Vârsta medie de apariție a menopauzei, în Europa, la caucazieni, este undeva la 52 de ani. Este normal între 45-46 și 54 de ani. Dincolo de aceste extreme vorbim de menopauză precoce și menopauză târzie”, a mai spus Iosif Niculescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?