Tot ce trebuie să știi despre probiotice: care sunt cele mai bune surse

Varză murată
Iată o listă cu cele mai bune surse de probiotice. Iaurtul este, ca întotdeauna, pe primul loc.

Spre deosebire de vitamine, nu există un aport zilnic recomandat pentru probiotice, deci nu există nicio modalitate de a ști ce tip de bacterii sau cantități sunt cele mai bune. Ghidul general este să adăugați câteva alimente cu probiotice în dieta zilnică.

Sute de bacterii ingerabile sunt clasificate ca probiotice. Cele două găsite în majoritatea alimentelor probiotice sunt Lactobacillus și Bifidobacterium, fiecare dintre ele conținând diverse tulpini. Pe etichetele alimentelor, Lactobacillus și Bifidobacterium sunt adesea prescurtate ca L. sau B. și apoi sunt combinate cu numele unei tulpini specifice. Deci, tulpina acidophilus din bacteria Lactobacillus este scrisă ca L. acidophilus.

Cele mai bune surse de probiotice

Iaurtul conține adesea L. acidophilus.

Iaurtul este un aliment popular probiotic, deoarece este disponibil pe scară largă și există diferite moduri de a-l consuma. Unele mărci includ un sigiliu Live & Active Cultures (LAC) de la International Dairy Foods Association pentru a verifica conținutul probiotic. În caz contrar, căutați cuvintele „culturi vii și active” pe etichetă. (De asemenea, multe fructe sau sortimente îndulcite au prea mult zahăr, deci verificați și etichetele pentru acest lucru.)

De asemeena, mai există și alte variante de lactate bogate ăn probiotice:

Chefirul, care este de obicei făcută cu lapte, dar vine și în alternative non-lactate, cum ar fi apa de cocos, laptele de cocos și laptele de orez. Este, de asemenea, o bază excelentă pentru smoothie-uri.

Kimchi. Kimchi este o mâncare picantă, varză fermentată roșiatică, făcută cu un amestec de usturoi, sare, oțet și ardei iute. Se servește adesea singur sau amestecat cu orez sau tăiței. Puteți adăuga, de asemenea, la ouă sau deasupra cartofilor. O puteți găsi la majoritatea magazinelor alimentare cu specific asiatic.

Kombucha. Această băutură de ceai fermentat are o aromă acidulată. Kombucha conține cofeină comparabilă cu alte ceaiuri. Unele mărci au adăugat zahăr, așa că verificați eticheta și evitați orice conține mai mult de 5 grame de zahăr pe porție.

Miso. O pastă populară în bucătăria japoneză, miso este făcută din soia fermentată cu orez brun. Are o aromă puternică, sărată, și doar puțin miso ajunge pentru mult timp. Folosiți-l ca sos, întindeți-l pe pâine prăjită sau adăugați-l la marinade pentru pește, carne și legume.

Murături. Nu toate tipurile de murături au probiotice. Căutați produse în apă sărată și sare de mare, în loc de oțet.

Varza murată. Varza murată poate avea un gust deosebit. Poate fi folosită ca topper pentru hot dog, amestecată în salate sau combinată cu legumele. Alegeți întotdeauna varză murată crudă sau nepasteurizată. Conține mai multe probiotice decât varza murată comercială, care își pierde o mare parte din bacterii din pasteurizare.

Tempeh. Tempeh este făcută din soia fermentată, cu o textură mai fermă decât tofu. Este un înlocuitor de carne popular - încercați-l ca un hamburger vegetal sau adăugați la sosul de paste. Tempehul vine adesea gătit și gata de a fo consumat, dar este posibil ca unele mărci să aibă nevoie de gătit, potrivit health.harvard.edu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel