Cum faci cartofi la cuptor. Ingredientul care îi face crocanți și delicioși. Trucul care te va face să te lingi pe degete

cartofi - FOTO: Freepik@hafidznadin0
Cum să faci cartofi la cuptor. Ingredientul care îi face crocanți și delicioși

Cartofii copți sunt o delicatesă universal apreciată, dar obținerea unei coji perfect crocante și a unui interior pufos poate părea uneori dificilă. Cu ajutorul unui truc simplu, însă, poți obține cartofi copți delicioși, cu o crustă crocantă și un miez moale. 

Nu există nimic mai satisfăcător decât un cartof copt perfect. Fie că îl umpli cu ingrediente delicioase sau îl savurezi simplu, cartoful copt este un preparat versatil și reconfortant. Totuși, obținerea acelei texte crocante la exterior și moi și pufoși la interior poate fi o adevărată provocare.

Cum să faci cartofi crocanți la cuptor

Potrivit Jess, câțiva pași simpli pot face diferența în obținerea acelei coji crocante. Primul pas este să înțepi cartoful cu o furculiță pentru a permite aburului să iasă în timpul gătitului. Jess recomandă apoi să îl încălzești la microunde timp de cinci minute pentru a începe procesul de gătire.

După ce cartoful este parțial gătit, este timpul să adaugi câteva ingrediente cheie. Jess folosește un spray cu ulei de măsline pentru a asigura o acoperire uniformă a uleiului, urmat de o presărare generoasă de sare. Această combinație ajută la crearea acelei texturi aurii și crocante pe care o dorim. După condimentare, înfășoară cartoful în folie de aluminiu.

De aici înainte, alegerea metodei de gătire depinde de tine. Jess preferă să folosească un air fryer, gătind cartoful la 205°C timp de 45 de minute. Totuși, poți opta și pentru cuptor dacă preferi. Jess sugerează că, dacă alegi cuptorul, cartofii ar putea necesita mai mult timp pentru a se coace, în funcție de mărimea și tipul cartofului.

Cartofi la cuptor - FOTO: Freepik@vecstock

Metoda folosită de Jess este simplă, dar eficientă. Utilizarea air fryer-ului reduce timpul de gătire, iar uleiul de măsline și sarea creează exteriorul crocant perfect. Învelirea cartofului în folie de aluminiu ajută la prevenirea uscării, păstrând totodată coaja crocantă.

Jess i-a asigurat pe următoritori că gătitul în folie în air fryer funcționează foarte bine și previne ca coaja să devină prea crocantă sau arsă.

Această metodă simplă de a pregăti cartofi copți promite să livreze un rezultat crocant și delicios de fiecare dată. Fie că folosești un air fryer sau cuptor, tehnica lui Jess este o modalitate ușoară de a-ți îmbunătăți preparatul, asigurând o masă satisfăcătoare, gustoasă și ușor de preparat.

Indiferent dacă preferi să folosești un air fryer sau cuptorul, acest truc simplu pentru cartofii copți poate face diferența între un preparat banal și unul delicios. Prin adăugarea unui strop de ulei de măsline și sare, urmate de gătirea corectă, vei obține o coajă crocantă și un miez perfect, fără eforturi suplimentare. Este o metodă rapidă, ușor de realizat și garantat rezultatul va fi pe placul tuturor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel