TOP 5 cele mai eficiente trucuri dacă te confrunți cu probleme ale somnului. Vei adormi imediat

Insomnia, somn
Dacă ai probleme cu somnul, aceste 5 metode inspirate te vor ajuta să adormi mai rapid.

1. Trebuie să îți cunoști foarte bine orele de somn potrivite pentru tine

Dacă ești o persoană matinală ar fi bine să te pui la somn mult mai devreme pentru a putea beneficia de cât mai multe ore de odihnă. Dacă dimineața preferi să te trezești mai târziu, sigur nu vei avea somn prea devreme. 

Este important să își cunoști organismul și să își programezi orele de somn în funcție de nivelul de energie pe care îl ai dimineața.  

Cronotipul tău este înclinația naturală a corpului tău de a dormi și de a fi treaz la anumite ore.

Cronotipul tău este parțial determinat de genetică, dar poate fi modificat de vârstă, activitate, mediul în care te afli și schimbarea anotimpurilor, potrivit unei analize din octombrie 2018 din Nature of Science and Sleep.

Pe de altă parte, adaptarea unui ciclu de somn care nu este în concordanță cu ritmurile tale naturale îți poate da peste cap calitatea somnului și capacitatea de a adormi, potrivit National Sleep Foundation. Și, conform Cleveland Clinic, lipsa cronică a unui somn de calitate poate duce la probleme fizice și emoționale.

2. Încearcă o oră de descărcare de energie

O oră de power-down vă ajută să vă încheiați ziua și să vă pregătiți pentru somn înainte de culcare. Puteți împărți ora de dinainte de a merge la somn în trei sesiuni de 20 de minute în felul următor:

În primele 20 de minute, finalizați sarcini ușoare, neterminate, cum ar fi curățarea vaselor sau hrănirea unui animal de companie.

În următoarele 20 de minute, faceți ceva care să vă ajute să vă relaxați, cum ar fi să scrieți un jurnal, să vorbiți cu un prieten sau să faceți o tehnică de relaxare.

În ultimele 20 de minute, concentrați-vă asupra igienei personale, spălându-vă pe dinți sau făcând o baie sau un duș cald.

Citește continuarea pe Spectacola și ală celelalte trei trucuri pentru a avea un somn bun.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel