TOP 10 legume cu frunze verzi, foarte sănătoase, pe care ar trebui să le mănânci zilnic - LISTĂ

Legume cu frunze verzi
10 legume cu frunze verzi, foarte sănătoase, pe care ar trebui să le mănânci zilnic. Fac minuni pentru organism!

1. Spanac

Este una dintre cele mai delicioase legume cu frunze verzi, iar beneficiile pentru organism sunt numeroase. Are o valoare nutritivă ridicată datorită conținutului său de fibre, vitamine și minerale.

2. Broccoli

În ciuda faptului că este cea mai urâtă legumă de către copii, este extrem de importantă pentru sănătate, deoarece este o sursă de potasiu, folati și vitamina C, printre altele.

3. Rucola

Este ideală în salate și oferă o cantitate bună de vitamine A și C, precum și potasiu, calciu și fosfor. 

4. Chard sau sfecla elvețiană

Ca și celelalte legume, consumul de sfeclă elvețiană este benefic datorită mineralelor precum iod, fier sau magneziu, și vitaminelor precum C și A.

5. Andive

Este, de asemenea, o legumă cu multe contribuții sănătoase pentru organism. Printre cele mai proeminente se numără apa și fibrele. În ceea ce privește mineralele, nu lipsesc potasiu, calciu sau iod.

6. Salată verde

Regina salatelor nu putea lipsi din această listă, deoarece este bogată în vitaminele A, E sau C și minerale precum calciu, magneziu sau potasiu.

7. Năsturel

O altă legumă benefică este năsturelul, deoarece este bogată în vitaminele A și C, precum și calciu și fier.

8. Kale

Este o legumă săracă în calorii și foarte hrănitoare. Are proprietăți antioxidante și are vitamine A, C și K, precum și minerale precum calciu și potasiu.

9. Mazăre

Mazărea este una dintre cele mai sănătoase legume verzi, fiind plină de proteine, motiv pentru care este un bun înlocuitor pentru carne atunci când urmezi o dietă vegană.

10. Sparanghel

Sparanghelul verde este un agent ani-inflamator și ajută la ușurarea simpotmelor artritei și reumatismului. Datorită naturii sale alcaline, este de mare ajutor în curățarea țesuturilor și a mușchilor de reziduuri, fiind recomandat pacienților cu gută.

Tot această legumă verde protejează celulele ficatului împotriva toxinelor datorită aminoacizilor și mineralelor conținute. Detoxifiază organismul, scade colesterolul rău din sânge și stimulează producția de lapte mamar.

Citește și 7 lucruri pe care să NU le faci niciodată după ce ai mâncat. Al treilea este foarte periculos pentru sănătate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel