Terapia cu unde radio, rezultate promițătoare la pacienții cu cancer hepatic. STUDIU

TheraBionic P1. Foto: TheraBionic.com
TheraBionic P1. Foto: TheraBionic.com
Cum funcționează aparatul.  Foto: Wake Forest Baptist Medical Center
Cum funcționează aparatul. Foto: Wake Forest Baptist Medical Center
  • TheraBionic P1. Foto: TheraBionic.com
  • Cum funcționează aparatul.  Foto: Wake Forest Baptist Medical Center
Cercetătorii de la Școala de Medicină Wake Forest au arătat că o terapie țintită care utilizează unde radio non-termice este sigură în tratamentul carcinomului hepatocelular (HCC), cel mai frecvent tip de cancer la ficat. Terapia a arătat, de asemenea, un beneficiu în supraviețuirea generală.

„Carcinomul hepatocelular (HCC) reprezintă aproape 90% din toate cazurile de cancer hepatic, iar ratele actuale de supraviețuire sunt cuprinse între șase și 20 de luni”, a spus dr Boris Pasche, președinte al Secției de Biologia cancerului și director al Centrului de Cancer Comprehensiv al Wake Forest Baptist. „În prezent, există opțiuni de tratament limitate pentru pacienții cu acest cancer hepatic avansat”, a continuat el.

Rezultatele studiului au fost publicate online în 4Open (link direct studiu), un jurnal publicat de EDP Sciences.

Pentru acest studiu, cercetătorii au folosit un dispozitiv numit TheraBionic P1, inventat de Pasche și Alexandre Barbault de la TheraBionic GmbH din Ettlingen, din Germania, care funcționează prin furnizarea de câmpuri electromagnetice de radiofrecvență (AM RF EMF) specifice cancerului, programate special pentru HCC.

Frecvențele utilizate sunt specifice tipului de cancer al pacientului, identificat prin biopsii tumorale sau analize de sânge, a spus Pasche.

Pasche și Barbault au descoperit frecvențe radio pentru 15 tipuri diferite de cancer, după cum s-a raportat anterior într-un studiu publicat în 2009 în Jurnalul de Cercetări Experimentale și Clinice în Cancer.

TheraBionic P1 este un dispozitiv portabil care emite frecvențe radio printr-o antenă în formă de lingură, care este plasată pe limba pacientului în timpul tratamentului și terapia este administrată de trei ori pe zi timp de o oră pentru a furniza niveluri scăzute de câmpuri electromagnetice de radiofrecvență pe tot corpul pacientului.

În studiile anterioare, dispozitivul, care a primit desemnarea de „descoperire” în 2019 de la FDA, s-a dovedit că blochează creșterea celulelor canceroase hepatice în organism fără a afecta celulele sănătoase.

Pentru studiul de față, 18 pacienți cu HCC avansat au participat și au primit tratament cu dispozitivul în cauză. Cercetătorii au analizat, de asemenea, datele publicate anterior privind 41 de pacienți dintr-un studiu de fază II și controalele istorice din studiile clinice anterioare.

„Constatările noastre arată o îmbunătățire a supraviețuirii globale de peste 30% la pacienții cu funcție hepatică bine conservată și, de asemenea, la cei cu boli mai severe”, a spus Pasche.

Cercetătorii au urmărit, de asemenea, și efectele secundare și niciun pacient nu a oprit tratamentul TheraBionic P1 din cauza reacțiilor adverse.

„Suntem încurajați de aceste constatări inițiale”, a spus Pasche. „Studiul nostru arată un beneficiu în supraviețuirea generală, iar tratamentul nu este asociat cu efecte secundare semnificative”.

Alte două studii clinice suplimentare sunt în curs de desfășurare și sunt conduse de dr William Blackstock, președinte al Departamentului de Radioterapie oncologică la Centrul de Cancer Comprehensiv al Wake Forest Baptist. Unul este un studiu cu unic centru pentru a evalua siguranța și eficacitatea dispozitivului TheraBionic în combinație cu Regorafenib, un medicament pentru chimioterapie, ca tratament de a doua linie. Un alt studiu multicentric, dublu-orb, randomizat, care compară TheraBionic cu placebo, va evalua siguranța și eficacitatea dispozitivului ca terapie de linia a treia în tratamentul HCC avansat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel