Schimbările extreme de temperatură...
Într-o lume tot mai preocupată de sănătatea și bunăstarea sa, căutarea unor modalități naturale de îmbunătățire a stării de sănătate devine din ce în ce mai frecventă. Una dintre aceste modalități este terapia în salina naturală, o practică ancestrală ce câștigă din ce în ce mai multă popularitate în rândul celor care își doresc să își mențină sau să își îmbunătățească sănătatea respiratorie.
Prof. univ. dr. Cristian Oancea, medic primar pneumolog, a explicat, în exclusivitate pentru DC MEDICAL care este cea mai potrivită opțiune.
"Salina naturală este cea mai bună pentru că în salina naturală avem presiune, curenți de umidificare, de aer, umiditate. Cert este că odată ce ajungem acolo ne trebuie cel puțin 7-10 zile, minim 2-3 ore pe zi, să facem sport în salină ca să aerăm acei aerosoli încărcați cu sare.
Face foarte bine, mai ales la pacienții astmatici. Chiar este indicat. Mai putem să cumpărăm din farmacii aparate de aerosolo terapie și de nebulizare care se pun seara în priză și umidifică aerul din cameră și îl salinizează", a explicat prof. univ. dr. Cristian Oancea, medic primar pneumolog, în exclusivitate pentru DC MEDICAL.
Vezi și: Un nou medicament ar putea vindeca diabetul de tip1. Cum funcționează tratamentul
Cu toate acestea, este important de subliniat că terapia în salina naturală oferă beneficii unice pe care alternativele artificiale nu le pot replica în totalitate. Factori precum presiunea, curenții de aer și umiditatea specifică ale salinelor naturale contribuie la eficacitatea terapeutică a acestora.
În ultimii ani, în majoritatea orașelor au fost realizate saline artificiale. Numai că medicii susțin că acestea nu aduc aceleași beneficii precum o salină naturală.
"Alte genuri de salinoterapii artificiale, din moment ce nu există acei curenți de aer, nu există acea umiditate, nu există climatic ceea ce se întâmplă în inima pământului, nu ai cum să aduci un beneficiu decât că este o atmosferă mai plăcută, glacială, dar, în rest, trebuie să adoptăm partea naturală a saline", a mai explicat prof. univ. dr. Cristian Oancea, medic primar pneumolog, în exclusivitate pentru DC MEDICAL.
Salină - FOTO: Freepik@frimufilms
Inhalarea aerului sărat poate ajuta la eliminarea mucusului și a altor impurități din căile respiratorii. Sarea are proprietăți de descompunere a mucusului, ceea ce poate facilita expectorarea și poate îmbunătăți respirația.
Aerul sărat are proprietăți antibacteriene și antifungice, ceea ce poate ajuta la combaterea infecțiilor respiratorii și la menținerea sănătății plămânilor. În plus, inhalarea aerului sărat poate ajuta la reducerea inflamației în căile respiratorii, ceea ce poate fi util pentru persoanele care suferă de afecțiuni respiratorii precum astmul sau bronșita.
Inspirarea aerului sărat poate întări mușchii respiratori și poate îmbunătăți capacitatea plămânilor de a prelua oxigenul și de a elimina dioxidul de carbon.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Schimbările extreme de temperatură...
Pacienții cu dizabilități, abandonați...
Uite trucul simplu care îți usucă...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Aceste alimente scad semnificativ...
A început sezonul accidentelor pe...
Multitasking-ul poate părea eficient,...