La vârsta a doua, prevenția...
Atenționările cu privire la vizionarea TV sunt la fel de vechi ca și televiziunea, dar acum, cercetătorii au mers mai departe și au realizat un studiu pentru a vedea cât rău face, cu adevărat, vizionarea prea mult a programelor TV. Sunt analizate riscurile pentru sănătate cauzate de legătura dintre un stil de viață sedentar și numărul de ore petrecute în vizionarea televizorului.
Adulții tineri care petrec în fața televizorului trei sau mai multe ore pe zi și fac puțină mișcare au un risc mai mare de a avea probleme cognitive la mijlocul vieții, potrivit unui studiu pe o durată de 25 de ani publicat in JAMA Psychiatry.
Aceeași durată de timp petecut în fața televizorului ar putea dubla riscul de deces timpuriu, în comparație cu cei care vizioneză o oră sau mai puțin zilnic, arată un studiu publicat în Jurnalul American Heart Association. Persoanele care urmăresc programele TV cinci sau mai multe ore pe zi au de două ori mai mare riscul de a muri de la un cheag de sânge din plămâni, comparativ cu cei care urmăresc sub două ore pe zi, potrivit unui studiu din revista Circulation. Ese vorba tot despre durata de timp petrecut în fața ecranului TV.
Specialiștii spun că este nevoie de o abordare în două direcții. „Reduceți la o oră până la două ore de TV și măriți cantitatea de exerciții de intensitate moderată pe care o faceți între 60 și 75 de minute în fiecare zi.”
Potrivit cercetărilor publicate în The Lancet, acest lucru nu va elimina complet riscurile asociate cu timpul petrecut în fața TV-ului, dar cu siguranță le poate diminua. De asemenea, ajută la găsirea mai multor metode de distracție orientate spre mișcare, pentru a înlocui celelalte ore ale vizionării TV.
Amintiți-vă că riscurile pentru sănătate provin din vizionarea prelungită a programelor TV, zilnic. Dacă ratați programel TV în cele mai multe zile pe parcursul săptămânii, vizionând ocazional câte un episod, nu ar trebui să fie prea dăunător. Faceți doar 15 minute de mișcare sau pauze de întindere între episoade și rezistați nevoii de a mânca alimente cu multe calorii pe măsură ce vă uitați la TV.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
La vârsta a doua, prevenția...
O boală tăcută și devastatoare,...
Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
Diabetul nu doare, dar dacă simți...
Printr-un gest care durează doar...
Vitamina D, supranumită ”vitamina...