Tătaru, DECIZIE SURPRIZĂ! La școală FĂRĂ DECLARAȚIE pe proprie răspundere!

Nelu Tătaru
Părinții nu vor mai fi nevoiți să completeze o declarație pe proprie răspundere pentru a trimite copilul la școală, a anunțat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Cine va face triajul

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat astăzi o decizie de ultimă oră: 

„Nu va mai exista acea declarație pe proprie răspundere, urmând ca fiecare dintre noi să avem responsabilitatea acelui triaj observațional din informarea părintelui sau observarea elevului, precum și adaptarea, sau nu, după un triaj observațional către un triaj epidemiologic, cu existența unui personal medical care să facă acest triaj epidemiologic, cu existența unei zone de izolare, unde un copil care prezintă simptomatologie respiratorie să poată fi, la un moment dat, cantonat până la o evaluare medicală, în contextul în care putem avea un diagnostic sau o supoziție de diagnostic. Fiecare din acești copii va fi însoțit pe toată această perioadă, iar nicio decizie nu va fi luată fără să aibă acordul părintelui", a explicat Nelu Tătaru într-o conferință de presă despre începerea noului an școlar organizată de Ministerul Educației.

Ministrul a declarat că, în acest moment, personalul medical din școli va fi suplimentat cu studenți la medicină.

„În acest moment, noi avem tot ce înseamnă personal medical școlar, asistenți și medici, urmând a fi cu studenți din ani mari, precum și cu rezidenți. Fiecare unitate școlară își face evaluarea și ne va raporta în jurul datei de 7 (septembrie - n.r.)”, a adăugat Tătaru.

El a precizat, în context, că preșcolarii nu vor purta mască.

„Copiii de la grădinițe, până la 5 ani, nu vor purta mască”, a spus Tătaru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?