Tătaru: 43.000 de teste rapide COVID, distribuite joi în Unitățile de Primiri Urgențe

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a anunțat, într-o conferință de presă că de joi, vor fi distribuite în unitățile de primiri urgențe (UPU) ale spitalelor din țară teste rapide pentru depistarea COVID-19.

„Aceste teste COVID sunt pentru cei care prezintă simptomatologie. După cum am menționat, un barometru foarte important este prezența și formatarea unităților de primiri urgențe. Aceste 43.000 de teste, în primă fază, vor fi distribuite unităților de primiri urgențe, tocmai pentru a decolmata aceste unități de primiri urgențe și a avea un rezultat rapid pentru cei care se prezintă cu simptomatologie”, a spus Nelu Tătaru.

Măsura este menită să ajute sistemul sanitar în trierea cazurilor care pot fi mai ușor dirijate către unitățile specializate

„În măsura în care îl depistăm în jumătate de oră să spunem că este SARS-CoV-2 pozitiv, atunci îl putem dirija către unitățile specializate. Dacă este SARS-CoV-2 negativ, îl putem dirija către cele care tratează patologia non-COVID. Avem în această săptămână, cred că pe 5, vor fi distribuite, pe 5 sau 6, vor fi distribuite în unitățile de primiri urgențe, iar săptămâna următoare avem în evaluare și achiziționarea a încă un milion astfel de teste. (...) După cum știți, la nivelul Comisiei Europene s-au achiziționat și se achiziționează în continuare aceste teste pentru țările membre, în valoare de 100 milioane de euro”, a spus ministrul Nelu Tătaru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel