Supraviețuirea după carcinomul ductal in situ. Studii

Cancerul mamar face mii de victime anual
Carcinomul ductal in situ   este cel mai comun tip de cancer neinvaziv. Termenul „ductal” vine de la faptul că debutează în interiorul canalelor lactifere.  Supraviețuirea acestei afecțiuni a fost studiată de către un grup de cercetători.

Carcinomul ductal in situ (DCIS) diferă de cancerul de sân, deoarece este neinvaziv, deci nu se poate răspândi în alte părți ale corpului. Cu toate acestea, poate progresa la un cancer de sân invaziv, care poate pune viața în pericol,. 

Cercetatorii de la Institutul de Cancer din Olanda au dorit să determine cum DCIS a afectat supraviețuirea pe termen lung.

Echipa a studiat aproape 10.000 de femei în postmenopauză, care au fost diagnosticate cu DCIS între 1989 si 2004. Ei au urmărit pacientele în pentru  perioadă medie de 10 ani și a comparat ratele lor de deces cu ratele de mortalitate așteptate a populației generale.

Șanse mai mari de suprviețuire

Ei au descoperit că femeile care au fost tratate pentru DCIS au avut un risc de 2,5% de a muri de cancer de sân în decurs de 10 ani și un risc de 4% la 15 ani - rate mai mari decât în populația generală.

Dar, de asemenea, au descoperit ca supraviețuitoarele DCIS au avut un risc cu 10% mai mic de a muri de alte cauze, în comparație cu populația generală.

DCIS este de obicei detectat prin mamografie. Cercetătorii au speculat că rata globală de deces pentru supraviețuitoarele DCIS poate fi mai mică decât se aștepta, deoarece femeile care se supun screenigurilor regulate pot fi mai sănătoase decât cele care nu fac asta.

Acest studiu ar trebui să confirme faptul că un diagnostic de DCIS nu ridică riscul general de a muri. Cu toate acestea, sunt necesare studii suplimentare pentru a determina de ce.

 

Articolul original, AICI.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel