Caracterizate de lipsa unui...
Majoritatea oamenilor nu s-au gândit niciodată să bea un pahar cu suc de cartofi, dar beneficiile impresionante pentru sănătate ale acestui suc neobișnuit de legume vă pot surprinde. Fabricat din tuberculul de amidon al plantei Solanum tuberosum, sucul de cartofi a fost folosit în întreaga lume de secole. În timp ce aroma sa este destul de neplăcută, acesta poate fi un suc excelent care se poate amesteca cu alte sucuri de legume pentru o băutură densă în nutrienți.
Sucul de cartofi oferă o multitudine de nutrienți, inclusiv vitamina C, potasiu, diverse vitamine B, calciu, fier, fosfor, cupru și sulf, printre alți fitonutrienți și compuși organici. Destul de interesant, majoritatea nutrienților dintr-un cartof sunt în coajă, deci este important să nu curățați cartofii atunci când vă faceți sucul acasă.
Sucul de cartofi datorită prezenței multor nutrienți are o listă impresionantă de beneficii pentru sănătate. Să ne uităm la unele dintre beneficiile în detaliu, arată Organic Facts.
Cele mai impresionante efecte asupra sănătății ale sucului de cartofi pot include prevenirea îmbătrânirii, sprijinirea digestiei, vindecarea ulcerelor, susținerea ficatului, îmbunătățirea circulației, reglarea producției de hormoni, printre altele.
Cercetările au arătat că sucul de cartofi este capabil să hidrateze pielea și să livreze antioxidanți la suprafața pielii, ceea ce poate ajuta la reducerea apariției ridurilor și a petelor de vârstă, protejând în același timp împotriva inflamației și a infecțiilor pielii.
Sucul de cartofi este un excelent rapel de energie, deoarece zaharurile naturale găsite în acest suc sunt forme ușoare de energie. În plus, sucul de cartofi are un nivel potențial ridicat de tiamină, care poate îmbunătăți capacitatea organismului de a descompune carbohidrați în energie utilizabilă.
Conținutul de amidon din sucul de cartofi a fost legat de o serie de probleme digestive și poate ajuta la calmarea inflamației în intestin și la promovarea digestiei, eliminând simptomele de constipație, balonare, crampe și indigestie.
Sucul de cartofi are proprietăți antiacide bine cunoscute și are un pH ușor alcalin. Acest lucru poate ajuta la echilibrarea acidității în intestin și pentru a preveni / trata ulcerele gastrice. Se poate forma un strat protector pe mucoasa stomacului pentru a calma durerea și disconfortul acestei afecțiuni comune pe măsură ce se vindecă.
Există o cantitate semnificativă de potasiu într-un singur pahar de suc de cartofi, mai mult de 50% din aportul zilnic necesar. Acest lucru înseamnă că începerea zilei cu un pahar din acest suc poate reduce presiunea asupra sistemului cardiovascular prin atenuarea tensiunii asupra vaselor de sânge și arterelor, scăzând astfel tensiunea arterială. Acest lucru poate reduce, de asemenea, riscul de atac de cord, ateroscleroză, și accident vascular cerebral.
Sucul de cartofi este bogat în vitamina C și poate stimula imunitatea prin stimularea producției de celule albe din sânge. Alți antioxidanți și minerale imunostimulante protejează, de asemenea, împotriva bolilor cronice și reduc stresul oxidativ.
Sucul de cartofi este bogat în vitamina C care ajută la stimularea producției de colagen și, la rândul său, accelerează vindecarea rănilor și a mușchilor răniți.
Niacina este un alt membru al familiei B, care se găsește în un nivel ridicat în suc de cartofi. Această vitamină poate stimula circulația, ceea ce va îmbunătăți oxigenarea în diferite părți ale corpului, împreună cu livrarea nutrienților necesari pentru reparații și funcționarea normală.
Sucul de cartofi necesită un pic mai mult efort decât cele mai multe sucuri de legume și fructe. Nu curățați coaja cartofilor. Evitați acest lucru, deoarece veți obține mult mai mulți nutrienți dacă îl lăsați.
Tăiați cartofii, adăugați apă și încălziți-i timp de 5 minute. Puneți totul într-un blender, apoi, puneți-i într-un tifon pe care îl stoarceți pentru a extrage cât mai mult suc posibil.
Puneți la frigider sucul de cartofi timp de 2-3 ore. Se amestecă bine înainte de servire refrigerate, mai arată Organic Facts.
Utilizarea acestui suc pentru sănătatea pielii este foarte populară, deoarece poate ameliora o mare varietate de afecțiuni ale pielii, inclusiv pielea uscată, ridurile, petele de vârstă, inflamația și rănile. Sucul de cartofi ajută la reținerea umidității în piele și curăță rapid pielea descuamată și uscată.
Poate chiar calma afecțiuni precum psoriazisul, eczemele, rozaceea și acneea și poate preveni și proteja pielea împotriva infecțiilor, datorită ofertei sale bogate de nutrienți și vitamine.
Vezi și: Polipii nazali, cauze și tratament. Pot duce la complicații grave
Utilizarea sucului de cartofi îmbunătățește sănătatea părului și previne mătreața, inflamația și uscăciunea pe scalp. Prin masarea acestui suc pe păr de la rădăcină la vârf, îmbunătățiți, de asemenea, luciul și rezistența firelor, prevenind vârfurile despicate și stimulând strălucirea. După aplicarea acestuia pe păr, lăsați-l să stea timp de 10-20 de minute înainte de a-l spăla cu apă caldă.
În medicina tradițională europeană, sucul de cartofi proaspăt stors a fost utilizat în mod obișnuit pentru a trata bolile gastro-intestinale, care pot include, de asemenea, cancere de colon și gastrice.
Potrivit Dr. Małgorzata Kujawska și Dr. Jadwiga Jodynis-Liebert et al., Departamentul de Toxicologie, Poznan Universitatea de Ştiinţe Medicale, Polonia, cartofi, sunt o sursă bogată de compuși bioactivi, cum ar fi fenoli, proteine, glicoalkaloids (GAs), și lectine, care au proprietăți de promovare a sănătății, inclusiv antioxidante, anti-inflamatorii, și activitatea anticancerigenă.
Unele dintre ingredientele active din sucul de cartofi pot fi izolate în concentrații mari și utilizate pentru a reduce dimensiunea tumorilor. Între timp, cercetările sunt încă în curs de desfășurare pentru a stabili eficacitatea și aplicabilitatea sucului de cartofi pentru cancer.
În ciuda tuturor acestor beneficii impresionante pentru sănătate, sucul de cartofi poate avea unele efecte secundare negative.
Diabet: Sucul de cartofi are un nivel ridicat de zaharuri naturale, ceea ce poate fi periculos pentru oricine cu probleme de zahăr din sânge, cum ar fi diabeticii. Aportul trebuie să fie moderat în fiecare caz, dar pacienții diabetici trebuie să fie deosebit de atenți la calitățile de creștere a glucozei ale acestui suc.
Probleme de stomac: Pregătirea acestui suc cu cartofii potriviți este esențială. Există anumite toxine în lăstarii verzi, proaspeți de pe cartofi care pot provoca diaree și greață.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Alimentația în sezonul rece poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...