Studiul care îți va schimba viața. Când să nu stai cu ochii-n telefon

Telefonul mobil
Trainerul Paul Olteanu, denumit ”Antrenorul Minții”, recomandă oamenilor ca atunci când se pun la somn ar fi bine să-și închidă telefoanele.

Trainerul Paul Olteanu, supranumit „Arhitectul Minții”, a vorbit, într-un interviu pentru DC News, despre un studiu care schimbă vieți.

”Dacă folosești social media să înveți sau dacă folosești social media să te conectezi în perioada de pandemie cu persoane cu care fizic nu mai poți, este grozav! Suntem privilegiați! Acum poți să înveți orice lucru cu ajutorul telefonului. (...) Problema nu e dacă o faci o dată, ci dacă o faci o dată pe minut, pentru că devine reflex. Și te trezești într-o conversație cu soția sau altcineva că întinzi mâna după telefon. Este o mișcare care s-a automatizat”, a amintit Paul Olteanu.

Potrivit acestuia, un studiu reamintește oamenilor că ”somnul nu este un moft”.

”Dacă îți expui ochii la lumină puternică în toiul nopții, vorbim despre 3.00 - 4.00 dimineața, se întâmplă în creier niște lucruri, încât, pentru tot restul zilei următoare, îți scade nivelul de dopamină, adică de motivație. Am un prieten apropiat care stă până la 4.00 dimineața, lucrează de acasă. Și e foarte low energy (n.r. energie scăzută). De când am aflat de cercetare, i-am zis și lui: vezi că-ți afectează creierul faptul că îți expui ochii la lumină între 3.00 - 4.00 dimineața! (...) Ideal, când ne punem la somn, e să închidem device-urile”, a mai spus Paul Olteanu despre un studiu, potrivit DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cele mai bune uleiuri esențiale care reduc inflamația
10 metode care stimulează nervul vag în mod natural

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel