Consumul de ananas scade riscul de CANCER. Studiul care dă speranțe enorme pentru sănătate

studiu consumul de ananas FOTO: Pexels @lisa fotios
Care sunt beneficiile consumului de ananas? Ce studii demonstrează efectele ananasului asupra corpului?

Ananasul este un fruct tropical bogat în vitamina și minerale. Ananasul conține Vitamina C, complexul vitaminelor B (Vitamina B1, Vitamina B2, Vitamina B3, Vitamina B5 Vitamina B6, Vitamina B9), calciu, potasiu, mangan, cupru, magneziu și fier. Un studiu din anul 2015 a descris efectele pe care la are consumul de ananas. 

Efect diuretic

Consumul de ananas are efect diuretic și ajută la eliminarea toxinelor din corp, mai ales în cazul persoanelor care suferă de boli renale, de prostată sau de patologii ale vezicii urinare.

Efect digestiv

Fructul reglează tranzitul intestinal și crește secreția biliară. Anumiți compuși din ananas intervin în scindarea proteinelor și digerarea lor mai ușoară. Sucul de ananas este folosit ca un remediu natural împotriva constipației și a hemoroizilor, iar unii compuși au efect antihelmintic (împotriva viermilor intestinali).

Crește imunitatea

Ananasul este bogat în Vitamina C, element esențial pentru funcționarea normală a sistemului imunitar. 100 de grame de ananas va conține 24 de grame de vitamina C, adică 16,2% din doza zilnică necesară. Vitamina C este un antioxidant puternic, intervine în producția de colagen din oase, vasele de sânge, mușchi și crește absorbția fierului

Un alt compus din ananas este acidul malic. Acesta stimulează sistemul imunitar, menține sănătatea orală, sănătatea pielii și scade efectele negative ale metalelor grele în corp.

Scade inflamația

Vitamina C din ananas oprește dezvoltarea infecțiilor urinare, în special în timpul sarcinii și reduce riscul de cancer de colon, esofag și stomac. Proprietățile antiinflamatorii au efecte vindecătoare și asupra răcelilor, sinuzitelor, bronșitelor și artritelor. Din acest motiv, enzimele din fruct s-au dovedit a fi eficiente în tratamentul artritei reumatoide sau a gutei.

Sănătatea sângelui

Ananasul reduce formarea anormală a cheagurilor de sânge și îmbunătățește circulația în special în arterele înguste. Fructul are și acțiune hipotensivă, ajută la scăderea în greutate și scade rata de deces în urma aterosclerozei sau a complicațiilor diabetului. 

Tonic cerebral

Consumul de ananas oferă energie, previne pierderile de memorie și ameliorează simptomele depresiei. De asemenea, ananasul este bogat în mangan, iar o cană de suc de ananas conține 73% din doza zilnică recomandată. Acest mineral ajută la performanțele sportivilor și întărește oasele în cazul persoanelor în vârstă.

Vezi și: Papaya, fructul care încetinește îmbătrânirea: Conține licopen, care previne cancerul și efectele radiațiilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Dr. Doru Negru
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel