Stresul redus: ce se întâmplă cu grăsimile

Stresul, anxietate
Stresul redus are legătură cu modificările profilului metaboliților plasmatici, susține un studiu.

Cercetători de la Universitatea din Finlanda de Est au descoperit o asociere între reducerea stresul redusului, bunăstarea psihologică, metabolismul și riscul de boală. Despre stresul psihologic se cunoaște că este asociat cu obezitatea, inflamația de grad scăzut și tulburările metabolice, însă mecanismele de bază rămân slab înțelese. La studiu au participat persoane obeze cu simptome de stres psihologic, care au fost împărțite în două grupuri: unul a suferit o intervenție psihologică asupra stilului de viață (60 de persoane), iar al doilea, unul de control (64 de persoane). Ambele grupuri au reușit să slăbească, arată un comunicat al universității amintite.

Stresul și bunăstarea psihologică au fost evaluate prin sondaje și măsurători ale frecvenței cardiace. Concluziile la care au ajuns cercetătorii: stresul redus și pierderea în greutate au fost asociate cu niveluri mai scăzute ale anumitor lizofosfatidilcoline și cu niveluri mai mari ale unor plasmalogeni; au mai găsit lipide necunoscute anterior care au o influență asupra nivelului de stres.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel