O boală tăcută și devastatoare,...
Prof. Constantin Dulcan susține că stresul ”are efect asupra a trei elemente structurale esenţiale: neuronul, ADN-ul, adică substratul genetic al organismului, şi sistemul imunitar”.
”Un stres, o furie, o mânie de cinci minute poate să blocheze celulele sistemului imunitar aproape până la cinci-şase ore. Sistemul imunitar este acel sistem de celule şi organe care produc limfocite. Acestea ne apară de virusuri, de bacterii şi îşi fac datoria circulând în permanenţă în organism. De pildă, celulele care mor trebuie îndepărtate. Iar în organism există celule limfotice killer sau ucigaşe, care înglobează aceste celule care mor, pentru că altfel ele se pot fixa pe un loc, creează inflamaţie şi de aici ne putem trezi cu tot soiul de boli, inclusiv cancer. Aşadar, aceste celule numite medical „NK“ sunt extrem de utile, ele trebuie să circule în permanenţă în organism ca să poată şi să ne apere împotriva tuturor acelor substanţe care sunt străine de corp. Stresul le tulbură eficienţa”, a subliniat Constantin Dulcan.
Potrivit acestuia, oamenii trebuie să fie atenți și la ce cantitate de sare, zahăr și făină consumă, arată Antena 3.
Stresul este o stare psihologică sau mentală de presiune emoțională care dăunează atât sănătății mintale, cât și fizice. Un nivel mic de stres este bun și chiar sănătos, deoarece ne motivează și ne conduce în muncă și pentru a ne atinge obiectivele. Dar un nivel de stres excesiv poate provoca infarct, ulcer, depresie etc. Oamenii se confruntă cu stresul atunci când cred că nu reușesc să facă față unor situații. Ei cred că nu sunt capabili să echilibreze situația. Acest lucru provoacă presiune asupra lor. Când acest nivel de stres începe să devină mai mare, acesta poate afecta sănătatea mentală și fizică până la bază. Când o persoană devine stresată, atunci se văd anumite schimbări comune în el. Acestea sunt după cum urmează: durere de cap, tulburări de somn, dureri de spate sau gât, ameţeală, palmele sau picioarele transpirate, dificultate la înghițire, îmbolnăviri frecvente, sentimentul că e copleșit de probleme, Lipsa de energie, uitare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
O boală tăcută și devastatoare,...
Gabriel Cotabiță a murit în urma unui...
Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
Diabetul nu doare, dar dacă simți...
Hidratarea este un obicei esențial...