Starea de alertă, prelungită încă 30 de zile. ANUNȚUL făcut de premier

Alerta, coronavirus
Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) are un proiect de hotărâre care prevede prelungirea cu încă 30 de zile a stării de alertă, începând din 16 august, care va fi discutat vineri la Guvern. Premierul a vorbit despre restricții

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a anunțat că înaintea ședinței de Guvern de vineri, va avea loc o întrunire a Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU), în contextul hotărârii care prevede prelungirea stării de alertă. 

Proiect de Hotărâre de Guvern prevede că „Începând cu data de 16 august 2020 se prelungește cu 30 de zile starea de alertă pe întreg teritoriul țării, instituită prin Hotărârea Guvernului nr. 394/2020 privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de 2 / 2 COVID-19, aprobată cu modificări și completări prin Hotărârea Parlamentului României nr. 5/2020, cu modificările și completările ulterioare, prelungită prin Hotărârea Guvernului nr. 476/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare, și prin Hotărârea Guvernului nr. 553/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 17 iulie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare”.

Premierul Ludovic Orban a anunțat de la începutul săptămânii că are gând să adopte hotărârea, dar că nu va fi vorba de impunerea unor restricții suplimentare, ba chiar a lăsat să se înțeleagă că e posibil să permită reînceperea unor activități. 

„Mai sunt solicitări de a permite desfășurarea anumitor activități, le vom analiza pe toate, sigur vom ține cont de punctul de vedere al specialiștilor din Grupul de Suport Tehnico-Științific din comisia anti-Covid, de INSP și în funcție de evaluările pe care le vom avea, vom lua și deciziile politice”, a declarat, luni, premierul Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel