Sport: de ce să nu faci băi reci după exercițiile fizice

Exerciții fizice
Sportivii de succes sunt cunoscuți că utilizează băile reci după exerciții, dar cu toate acestea, noi cercetări au arătat că nu este cea mai bună soluție.

Noile cercetări sugerează că băile de gheață nu sunt utile pentru refacerea și construirea mușchilor în timp, deoarece scad generarea de proteine în mușchi, potrivit noilor cercetări publicate în The Journal of Physiology.

Băile de gheață încă sunt considerate o strategie populară atât pentru recuperare, cât și pentru adaptarea la antrenament. Cercetătorii de la Universitatea Maastricht au descoperit că băile reci sunt deosebit de ineficiente pentru aceasta din urmă.

Reduce fluxul de sânge 

Ideea din spatele băilor de gheață este că, prin reducerea temperaturii corpului, aceasta reduce la rândul său fluxul de sânge și inflamația în țesuturile mușchilor. Este același concept ca cel din spatele folosirii compreselor cu gheață la entorse. Deși cercetările au confirmat, de fapt, că băile de gheață pot fi de ajutor pentru reducerea durerilor musculare, efectele sale asupra formării de noi proteine în organism, importante pentru repararea și construirea mușchilor, sunt mai controversate.

Cercetătorii au studiat impactul băilor de gheață asupra generarii de noi proteine în mușchi, care de obicei crește după ce facem exerciții fizice și, de asemenea, după ce mâncăm proteine. Aceștia au măsurat acest lucru folosind așa-numitele trasee de izotopi stabile și biopsii musculare, într-un grup de participanți care au făcut efort de rezistență a ambelor picioare timp de două săptămâni (în total șapte sesiuni de exerciții).

Scade generarea de proteine în mușchi 

După fiecare sesiune de exerciții, participanții au cufundat un picior în apă rece (8 ° C) și au constatat o scădere a cantității de generare de proteine la acel picior.

Cas Fuchs, unul dintre autorii studiului a spus: „Toți cei care fac eforturi, fie că sunt sportivi ocazionali sau de elită, vor să profite la maxim de antrenamentele lor. Cercetarea noastră nu reduce cu totul imersiunea în apă rece, dar sugerează că, dacă sportivul își propune să refacă și / sau să-și construiască mușchi, poate că ar trebui să se reconsidere folosirea băilor de gheață. "

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel