Spitalul Județean Bistrița, reacreditat după 11 ani pentru prelevarea de organe și țesuturi

Operație
Spitalul Județean de Urgență (SJU) Bistrița a obținut acreditarea pentru prelevarea de organe și țesuturi pentru transplant, după 11 ani în care acest document nu a mai fost solicitat de conducerea de la acea vreme, a anunțat astăzi managerul unității medicale, Gabriel Lazany.

„Ieri (luni - n.r.), am primit decizia de acreditare a Spitalul Județean de Urgență (SJU) Bistrița pentru prelevarea de organe și țesuturi. Prin decizia nr. 49 a Agenției Naționale de Transplant din 25 octombrie, SJU Bistrița este unitate medicală acreditată. Am încheiat procesul de acreditare, l-am făcut într-un timp relativ scurt. Noi, după ce doamna ministru al Sănătății, Sorina Pintea, a făcut declarația, la inaugurarea secției de ATI, că toate spitalele județene vor fi obligate să își facă această acreditare, nu am mai așteptat să apară o legislație în acest sens, de obligativitate, am pregătit documentația. Documentația, să știți, a fost partea cea mai complicată de pregătit de către spital, a fost coordonată de către Serviciul de management al calității din cadrul SJU. În luna septembrie, am înaintat documentația spre verificare. Am trecut cu brio prin toate etapele, a fost și comisia de verificare pe teren, iar din data de 25 octombrie suntem acreditați", a spus Lazany.

Vechea acreditare a spitalului a expirat în anul 2008.

„Noi am fost acreditați până în anul 2008. (...) Conducerea de la vremea respectivă nu a solicitat reînnoirea acreditării și nu a depus documentația pentru reacreditare", a precizat managerul SJU Bistrița.

Activitatea de prelevare de organe și țesuturi din cadrul spitalului bistrițean va fi coordonată de asistentul-șef și un medic, ambii din cadrul Secției ATI.

De asemenea, a fost formată și o echipă de suport, alcătuită din cinci medici specializați în chirurgie generală, chirurgie estetică și reparatorie, ortopedie și oftalmologie.

Managerul SJU Bistrița a adăugat că le-a sugerat celor de la Agenția Națională de Transplant să realizeze un material video care să fie prezentat familiilor posibililor donatori, în care să fie explicată procedura și beneficiile acesteia, astfel încât să fie încurajată donarea de organe la nivel național.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel