Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Spitalul din Bălcești, Vâlcea, se va redeschide. Autoritățile au alocat circa 280.000 de lei
14 aug 2019 / 17:47
Circa 280.000 de lei au fost alocați miercuri, 14 august, prin ședința ordinară a Consiliului Judeţean pentru redeschiderea spitalului de la Bălcești.
Spitalul din Bălcești  FOTO: curierul.ro

Spital, Bălcești. Consiliul Județean (CJ) Vâlcea a aprobat, miercuri, 14 august, în şedinţă ordinară, asocierea cu Primăria Bălceşti şi alocarea a aproximativ 280.000 de lei din bugetul judeţului pentru demararea procedurilor de redeschidere a spitalului din Bălceşti, închis în 2011 prin ordin al ministrului Sănătăţii.

"Alocăm astăzi suma de 276.224 de lei pentru realizarea investiţiei "Reabilitarea, modernizarea, extinderea şi dotarea spitalului din oraşul Bălceşti", sumă necesară pentru realizarea studiilor preliminare predării amplasamentului, respectiv documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie, expertiza tehnică, studiul geotehnic, raportul de audit energetic, studiul topografic şi alte studii necesare potrivit legislaţiei în vigoare. Ne propunem ca în termenul cel mai scurt să avem predarea amplasamentului şi demararea licitaţiei pentru redeschiderea, practic, a spitalului din Bălceşti", a precizat preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Solicitarea a venit din partea administraţiei locale Bălceşti care a depus un proiect la Compania Naţională de Investiţii pentru realibitarea şi dotarea clădirii încât fostul spital să-și reia activitatea.
Construcţia, care a găzduit un cămin de bătrâni, se află într-o stare este destul de degradată şi improprie unor astfel de servicii medicale.

Spitalul din Bălceşti a fost închis în 2011. Atunci era singura unitate medicală pe o rază de zeci de kilometri şi deservea peste 50.000 de oameni, din 13 localităţi din sudul judeţului Vâlcea. Acolo a funcționat o vreme un cămin de bătrâni, care a fost desfiinţat în 2016. 


Ştiri Recomandate

Dieta vegetariană scade considerabil riscul de AVC
Depresia: cum e percepută când oamenii cred că e biologică
Maștile de protecție
EXCLUSIV
Măști purtate incorect: avertismentul unui medic
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?