Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar - Arseni a suspendat activitatea unei secții de neurochirurgie ca să poată trata pacienții COVID-19
17 oct 2021, 11:43

Spitalul Bagdasar-Arseni din București  FOTO: Facebook ANT
Din ce în ce mai multe spitale din țară anunță că sunt sufocate efectiv de pacienți cu COVID. Un mare spital bucureștean tocmai a anunțat că a suspendat temporar activitatea unei secții de neurochirurgie pentru a putea trata pacienț infectați. 

„Sub presiunea prezentărilor în UPU în cursul nopții trecute, Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar - Arseni a deschis în cursul dimineții un nou compartiment AȚI cu 15 paturi, amenajate în spațiul eliberat prin suspendarea temporară a activității secției Neurochirurgie V.  

Începând de mâine dimineață, personalul ATI alocat compartimentului de 15 paturi COVID, deschis la Bagdasar ca urmare a discuțiilor cu domnul ministru Cseke Attila se va completa cu 2 medici primari și doi medici rezidenti de an V, repartizați de către DSU.

Astfel, numărul total al paturilor AȚI alocate pacienților pozitiivi sau suspecți COVID a ajuns la 30. Locurile nou create au fost ocupate cu pacienți IOT (IOT=intubat)și CPAP aflați în UPU.

În acest moment, în SCUBA (spital și UPU) se regăsesc 129 pacienți pozitivi și 23 suspecți”, au anunțat oficial reprezentanți ai Spitalului Clinic de Urgență Bagdasar - Arseni 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Alexandru Arșinel a MURIT

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?